Atomos ude med 19 tommer

I bedste stil, nu hvor alt fra burgere til “fritterne” er større i USA, har Atomos netop vist deres “nye store” frem.

Nyheden der er en 19 tommers “HDR Monitor-Recorder”, der kan optage i op til 12bit 4K60p Raw, er med andre ord både i familie med de “sm唝 de plejer at lave og samtidig et helt ny produkt, der kan det faste Atomos kunder er vant til, suppleret af en stor skærm, der i følge producenten både kan bruges i marken, i studiet og som “redigerings monitor, hvis du er hipster nok.

bnc.jpgSpecs er der uanset hvad intet galt med.

Sumo er en 19 tommers HDR Monitor-Recorder, der kan “handle”Â 4K 12-bit Raw, 10-bit ProRes/DNxHR, eller1080/60p live “switching” og optagelse, hvis relevant.

Native opløsning er dog stadig nede på 1920×1080, der tilgengæld er oppe på 10-bit, med – vilde 1200nit brightness.

Det er altså HDR og grading i modlys/ude i solen, der er i højsædet her.

Motor i denne “maskine” er en “AtomHDR engine”, der kan håndtere/genkende alt fra Log/PQ/HLG fra alle kameraer, til at optage dem i endnu flere kvaliteter eller standarder.

location.jpgSom eksempel er det nu ikke længere et problem at optage 10+ stop HDR og tjekke om det hele fungere i Resolve eller FCPX, mens der optaget på settet.

Sumo er allerede fra starten af født til at arbejde sammen med 1DisplayPro, der allerede idag har fået “indbygget” HDR eller Rec709 specs fra Sumo, så du/den kan holde farverne uanset.

Læs også  RT Software Ltd med i GVTA

På optage siden er der tale om en – op til – 12-bit 4K30p som CDNG eller 10-bit Apple ProRes eller Avid DNxHR i op til 4K60p / 2K240p Raw optager, via SDI fra Sony FS5/FS7/FS700, Canon C300MKII/C500 eller Panasonic Varicam LT.

Dermed – du må lige tjekke selv – kan det se ud til at nogle af kameraerne ikke længere behøves en “properitær “ bagparts “optager”, men blot kan nøjes med en Sumo, i hvert fald i de tilfælde, hvor der “bare” skal investeres i en 12bit bagpart, der så kan optages fra, som det ( vist nok ) er tilfældet med FS7 og andre camcordere.

Bedst af alt stikker du bare en 2.5″³ SSD ind der hvor der er plads, og så kan der optages i urimeligt vild kvalitet.

monitorstudio.jpgAtomos Sumo kan også bruges som en slags “live-switching” maskine, der reelt betyder at du kan billedmikse flere signaler, som det er muligt i Convergent Designs Apollo.

Som altid spiser sådanne tiltag båndbredde, hvorfor du “kun” kan klippe + select optage mellem 4 HD signaler via QuadLink SDI.

I den forbindelse er de både HDMI 2.0 & 3G QuadLink/6G/12G SDI stik, der er “bagud kompatible” ned til 1.5 eller 3G SDI, mens HDMI 2.0 supporter op til 4K60p.

bartteri.jpgVil du have lyden med, er der nu også balanced XRL ind og 48V Phantom, så du i visse situationer bare kan proppe en mic ind, og så ellers bare optage.

Læs også  Endnu et par NDI HX PTZer

Der er i den forbindelse en masse henvisninger til Convergent Design, i denne Atomos pressemeddelelse, hvilket kunne tyde på at Atomos ser dem som deres egentligt konkurrent, eller at de to virksomheder er blevet lidt mere venner end de var før.

Uanset.

Forvent en pris på omkring 2500 dollars for en 19 tommer HDR 1200nits “maskine”, der kommer i Q3.

Det burde være muligt at læse mere om nyheden her.