Panasonic Teaser på NAB

Folk der stadig ikke har overgivet sig til Varicam LT og dermed til Panasonic, bør overveje deres fremtidige investeringer en gang til.

Panasonic er nemlig taget på NAB2017 for at vise mere end – bare lige – de produkter der er nært forestående.

De er også taget på NAB for at “tease”, der vel bedst kan oversættes til at “lurendreje” (?).

nytpana.jpgDe nåede i hvert fald på deres netop afholdte presseting, at vise et billede af “noget” der – meget let – kunne formodes at ende med at blive et VariCam, eller et 4-8K “mini”, hvilket vi dog først finder ud af til efteråret.

Panasonic nøjes ellers bare med at vise et “kamera gemt under et tæppe” frem eller/og et billede i heftigt modlys, der – måske – er noget der ligner et kommende VariCam Mini, der må være tænkt som gimbel versionen af Varicam LT, der ellers er netop så lille at den da sagtens kunne bruges mere på en sådan.

Bag historien finder vi forresten Mitch Gross, der er ny Cinema Product Manager at Panasonic North America, hvilket reelt betyder at han er manden der ved hvad der sker.

Han har indtil da været super pusher hos Convergent Design, der sjovt nok nu er “endnu mere” parret op med Panasonic.

Læs også  Discovery køber rettighederne til PGA Touren

Så meget at både Mitch Gross og Panasonic fra idag kan love at 2K Raw/240fps på en Odyssey7Q+ kombineret med et Varicam LT.

Dermed er der faktisk mere at hente med et Varicam LT, en et F55 kan levere selv ned af bakke.

Eneste fordel der – måske – stadig kunne hælde mod F55 er dennes evne til at kunne optage i 16Bit RAW.

v2.jpgSelv Varicam Pure på en Codex er “kun” 12bit, hvilket omvendt er mere end de fleste har brug for.

Tilbage til nyheden, kun meget få ved hvad er for noget, er det eneste vi andre er klar over, indtil videre at der kommer “et eller andet” og at det kommer “til efteråret”.

Det kunne være et “lille LT”, eller et stort/større AG-DVX200 ( det tror vi på ), da dette måske ikke helt blev den succes Panasonic håbede på, men som stadigvæk hittede nok til at kunne blive et endnu større hit.

Det eneste det kræver er muligheden for at kunne skifte optik, og evnen til at kunne optage ( gerne internt) i højere kvalitet end de 150Mbit/s AG-DVX200 er begrænset til i 4KUHD.

Det er til sammenligning muligt at optage i 200Mbit/s i HD, hvilket – får hele redaktionen – til at tro at det kamera der kommer til efter året er et AG-DVX200, opgraderet til at “prioritere” 4KUHD.
til juni.

Læs også  De sikre seere er på vej tilbage

En detalje der – kunne tyde på – at kameraet er “mere” et “lille LT” end et “stort” AG-DVX200.

Omvendt er det jo netop der, Panasonic mangler et tilbud.

Uanset dette, er Panasonic mest på NAB for at vise LTs nye 2K RAW 240fps feature frem, der som pointeret problemfrit kan optages på en Odyssey7Q+.

Det er lidt svært at gennemskue, men som vi læser det, kommer netop denne feature først til VariCam LT til juni, når både Panasonic og Convergent Design frigiver nyt firmware til deres respektive produkter.

-The VariCam LT is a great workhorse camera, forklaredeSenior Product Manager Steven Cooperman, på det netop afholdte pressemøde.

-It can already record in 4K, 2K and HD internally. Now with this update, it can also output in 4K and 2K RAW to an external recorder, even while still recording in the camera. That”™s great for commercials, features, documentaries and a variety of production needs. Shooting 2K RAW up to 240fps is important for wildlife, sports and commercial work, slutter han.

Skal du op i en højere kvalitet er der som tidligere altid muligheden med VariCam 35, der rent faktisk stadig er ude, og som med de samme 14+ blænders dual 800/5000 ISO, kan en del.

Læs også  SvoD skifter spor

Herunder acceptere et Codex bagstykke der kan optaget i 12bit RAW Pure.