Zeiss viser CP.3 XD frem

Hvis du går og er rigtig glad for dine CP2ere er her godt nyt.

Nu kommer CP3 nemlig.

CP3 er dog ikke bare “re-brandede” CP2ere.

De har nemlig fået en søster der hedder XD, der er kort for eXtended Data, der reelt betyder at betyder at det nu er muligt at læse optikken “ud” på settet, eller i post, da optikken sender data til kamera, der formodentligt er specielt heldigt til VFX og andet.

heleserien.jpgZeiss er i den forbindelse endog overordentligt upræcise med hvor opdateringerne skal findes i CP3 versus CP2, eller CP2 Super Speed.

Det er dog pænt sikkert at CP2 og CP2 Super Speed har været baseret på den coating og “teknologi” der fandtes i Zeiss Classic, hvor CP3 – let – kunne tænkes at basere sig på den nye ( påståede nye ) coating deres Milvus serie er udstyret med.

Denne serie er ydermere opdateret, i forhold til enkelte optikker, ganske som at de rent faktisk er målt til at – konsekvent – at være skarpere end “Classic” serien.

CP3 og CP3 XD er dermed ikke “helt nye” og kommer dog også i en serie der minder gevaldigt meget om CP2, startende ved 15mm, og hen over 18mm, 21mm, 35mm, 50mm, 85mm, 100mm, fortsætter de frem til 135mm.

Læs også  Teradek 4K Bolt ude i august

Vi har indtil videre hverken priser eller den fjerneste anelse om hvornår de lander på markedet.

bagfra-5.jpgDet kunne dog let tænkes at være nu, da CP3 serien, og måske endda også CP3 XD baserer sig på samme glas og housing, som Milvus+CP2, hvorfor de sagtens kunne tænkes at være på lager fra idag.

Det interessante i den forbindelse er at der stadig – ikke – 28, 55 eller 85mm ( Otus glas ) med i den serie.

Derfor er CP3 også en T2.9 fra 15mm op til 21 mm og en T2.1 fra 25 til 135 mm serie.

Formodentligt suppleret op med et par Super Speed, der fortsat vil være baseret på Milvus versioner af Classic versioner.

Zeiss har lagt den første produktion skudt med CP3 serien op.

Se den herunder.

Det er i den forbindelse lettere ærgeligt at Zeiss stadig hverken har deres 100mm eller 50mm Macroer med, der nåede CP2, men som altså ikke er med i CP3 serien, endnu.

Desuden brillierer “verdens skarpeste” 100mm T2,1 Macro stadig ved sit fraværd.

medlemo.jpgEt gæt kunne være at Zeiss rent faktisk stadig ikke har fundet en måde hvorpå en optik hvis fokus ring flytter sig +33mm frem mens der stilles skarpt, kan styres med et remote fokus system.

Læs også  Arri giver lidt lys fra sig

Redaktionen har – naturligvis på elendigt tysk – sendt en mail til Zeiss om at de “bare” skal frigive en fokusring på 40-45mm i bredden ( der problemfrit kunne passe ind i deres Lens Gear serie

Her CP3 blære videoen.

Chemist – Artist – Architect from ZEISS Camera Lenses on Vimeo.