Freefly kan også

Hvis du troede at Djis monster fra igår er den største gimbal på NAB2017, tager du helt fejl.

Trenden ser nemlig ud til at være “Larger, More Powerful” og målrettet “Heavy Cinema Camera Setups”, hvorfor Freefly netop har vise en 22.000 dollars version af deres MoVI frem, der nu er blevet til en XL.

Motivationen ser ud til at være den sammen som Dji er kommet frem til, nemlig at forbrugerne, der i dette tilfælde er filmfolk, vil kunne montere deres gimbal på alt, og at denne skal kunne tåle mere end meget.

Også en tur ned af et bjerg i en 4W drive.

sygttung.jpgNyheden fra Freefly, kan ydermere endnu mere end Djis, da XL kan bære 50 lbs, hvilket – cirka – svarer til en Alexa, et RED Epic, eller et Sony F65 med en pænt brutal optik + optager.

Tilbage i en fjern fortid hvor gimbals blev set som håndholdte “stabilizer”, måtte den enkelte operatør finde sig i at kaste rundt med alt for mange kilo, i kort tid.

Sådan er det ikke mere.

Nu skal en gimbal kunne monteres på alt, og “bære” udstyret hele dagen, suppleret op med stadig højere “opløsning”, hvilket kan oversættes til at det “skal være muligt” at bruge selv meget lange optikker på en gimbal, mens der bliver kørt 180 kilometer i timen ned af et bjerg.

Læs også  Og prisen på EVA1 er

bil1-2.jpgDer er reelt ikke meget at skrive om MoVI XL, der vitterligt bare er større på alle måder, suppleret af en pris, der begynder at ligne hvad et stort SteadiCam koster, hvorfor det begynder at være en overvejelser at finde ud af om det er et sådan der efterspørges, eller en “gimbal” der kan monteres på biler, flyvere men altså ikke på ski, eller et menneske.

De specs vi har, indtil videre er:

50lb max payload ( cirka 25 kilo)

Full F/I/Z integration

Kompatibel med MIMIC

GPS ( meget præcis ?)

Endnu større og endnu mere “custom direct drive” motorer.

Motorerne er nu hollow, så der kan trækkes kabler igennem dem.

Der er direkte “forbindelse” til Freefly API

Fuld kontrol over RED kameraer via RED RCP

Dual battery option

Grundpris, før det bliver rigtigt dyrt: 22.000 dollars.

Freefly forklarer at de nye motorer i denne XL, er 500W peak power motorer mod Pro motorerne der max er 200W peak power.

Derfor garanterer det at en MōVI XL kan håndtere udfordringer på op til 160km/h uden at der skal “kompenseres”.

Skal der flyves eller køres hurtigere er hele systemet rent faktisk et 1500W peak power system, der blot vejer 25lbs. ( cirka 12,5 kilo )

For at få dette monster til at fungerer, er det udstyret med 2x 10Ah 22.2v batterier, der – i følge producenten – kan leve i op til 3 timer.

Læs også  LiveU går 5G

Vi gætter på at det er i Idle mode.

Folk der er vant til Freefly, kan glæde sig over at alt fra MIMIC til MoVI Controllers fortsat fungerer, ganske som der er Pilot og FIZ control til ACen.

Systemet kan både arbejde under-slung og over-slung.

Her en promo forsystemet.

Introducing MōVI XL from Freefly on Vimeo.