DR sendte mange dansksprogede tv-timer i 2016

Hvis du ikke fik set alle de 20.000 tv-timer med dansk indhold, som DR sendte i 2016, skal du ikke være ærgelig.

Det er ganske enkelt så mange timers danskesproget TV, at det – vel sagtens – ikke er muligt for normale mennesker at se så meget TV.

Desuden ville det kræve en del TV apparater, da det rent faktisk er mere 54 timers “danske TV timer”, der bliver sentd på flere kanaler.

DR sendte rent faktisk mere end 20.000 timer på dansk.

De sendte konkret 20.099 timer, hvilket er omkring tre procent mere end året før.

dr1-6.jpgKanalerne der sendte mest var især på DR1, selvom at både DR3 og DRK også sendte mange “flere timer på dansk”.

Og med en samlet seerandel på 37 procent til DRs TV kanaler i 2016, var der altså rigtigt mange der kiggede med.

DRs bestyrelsesformand Michael Christiansen, forklarer:

-I en globaliseret medieverden er det vigtigere end nogensinde, at det danske indhold kan måle sig med det bedste, der bliver produceret i verden. Derfor har DR også i de kommende år fokus på det originale danske indhold, der samler, oplyser og udfordrer, starter han og bliver suppleret af DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

dr2-2.jpgHun siger:

-DR er meget specifikt gået efter at løfte det danske indhold på især DR1, og i den bedste sendetid om aftenen sendte DR1 dansk indhold mere end tre fjerdedele af tiden. DRs tv-kanaler står fortsat stærkt hos seerne, og derfor kunne vi også i 2016 sætte en lang række centrale emner til debat bredt i befolkningen. Samtidig er vi i fuld gang med en digital omstilling med nye digitale formater, som for eksempel “Klassen”, der er tilpasset den måde, de nye generationer bruger medierne på, slutter hun.

Læs også  Streams stiger i pris

DR noterer sig ydermere at der var hele 95 procent af befolkningen, der i 2016 benyttede DRs tilbud i løbet af en uge.

DR kan ydermere se tilbage på 2016 som det år hvor “DR besluttede at styrke DRs tilstedeværelse i Aarhus og Aalborg”.

Ideen er i følge Maria Rørbye Rønn at DR skal være alle steder i landet:

-Med beslutningen i 2016 om at styrke DRs tilstedeværelse i Aarhus og Aalborg, bygger vi videre på de seneste års styrkelse af den redaktionelle forankring i hele landet. Nærheden til dér, hvor livet bliver levet, er en afgørende brik i at levere troværdigt og varieret indhold, som vi kan mødes om ““ uanset hvor vi bor, slutter hun.

DR havde i følge “DR i 2016″, der er den såkaldte public service-redegørelse også fokus på musik i 2016.

dr3-2.jpgDR udviklede således en “musikhandlingsplan”, der hedder “Nye veje for musikken”, hvor DR tog 10 initiativer, der “i de kommende år skal styrke musikformidlingen og skabe større synlighed for den danske musik”.

Der blev i den forbindelse spille hele 21 procent flere forskellige numre på P3 i 2016 i forhold til året før, suppleret op med at det nu er hele 44 procent af musikken på DRs radiokanaler der er dansk.
_
En udvikling der også har påvirket den levende musik.

Læs også  Er du til teknik er det i KB Hallen i år

DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn forklarer:

-I de seneste år har DRs ensembler ““ udover at fastholde et højt kunstnerisk og internationalt niveau ““udvidet deres turnéaktiviteter markant i hele Danmark. I forhold til 2014 svarer det næsten til en fordobling i antallet af aktiviteter uden for DR Byen. For eksempel var 30 af DR Big Bands 50 koncerter i 2016 uden for København, og samtidig har DRs kor og orkestre udviklet samarbejdet og dialogen med landets øvrige musikliv, slutter hun.

Det er muligt at hente både public service-redegørelse 2016 og DRs årsrapport 2016 her