Biograferne fanger trend

Der er sikkert ikke mange der ikke er helt klar over hvad “anime” er for en størrelse.

manenmir.jpgDet er kort fortalt “japansk animation”, der ydermere er enten ( cirka ) overordentlig voldsom, meget følsom eller “meget” noget andet.

Eventuelt i kombination.

Og da anime altså har nået vores breddegrader, i en nu så udtalt form af biograferne har fået øjnene op for det, går CinemaxX i hovedstaden amok i denne “stilart”, over de næste par måneder.

kid1.jpgTrenden, der længe har levet i bestemte ( typisk meget unge ) miljøer, herhjemme, er dermed godt igang med at blive mainstream, og – vel sagtens – en kærkommen lejlighed til at mor og far får lov til at se hvad det er deres 14 årige datter går totalt amok over.

CinemaxX, der jo først og fremmest er en forretning, starter derfor med at vise “Your Name”, der er “verdens bedst sælgende anime”. ( på en ikke nærmere defineret dato, snart, red. )

Der er ikke – som vi er orienteret – sat dato på denne film.

Til gengæld er der sat dato på tre andre film, der lever i det samme univers.

kid2.jpgSå hvis Buller river dig i ærmet og pludselig vil i biografen, er det måske på sin plads at tjekke ud om det er en af de her “nu meget trendy” anime film, der trækker.

Læs også  Streaming på DR nu med tal

Skulle du have lyst til at læse mere om “Your Name”, der kommer “snart” i CinemaxX, har vi fundet sidste nyt på Wiki, her, om denne film.

Ellers kommer:

“Sword Art OnLine The Movie: Ordinal Scale” den 10/5 klokken 19.00 ( denne ene gang )

“Yu-Gi-Oh!: The Dark Side of Dimensions”, den 30/5 klokken 18.30 ( denne ene gang )

Og endelig.

konen-2.jpg“Resident Evil: Vendetta” den 12/6 klokken 19.00 igen kun denne ene gang ( bemærk det her er ikke en af de “almindelige” Resident Evil film, det her er en anime.

Filmchef Rikart Købke, CinemaxX siger om udviklingen:

-Vi mærker vi for øjeblikket en voldsom stigning i interessen for anime blandt vores gæster. Forpremieren på den kommende Your Name er snart udsolgt, og involveringen på social media er usædvanlig dedikeret og omfangsrig, starter han og fortsætter.

animemere.jpg-For at dyrke og stimulere interessen for anime, har vi taget initiativ til at vise en række af de nyeste skud på stammen indenfor denne genre. Filmene indgår i en serie af eksklusive visninger i løbet af maj og juni, slutter han.

Her lige et par promoer for de film de viser, der alle er til “over 15 år”.