HBO går lidt længere

HBO har netop hentet noget af et overskud hjem til deres ejer, der er Time Warner.

Størrelsen, der havde et overraskende flot resultat, konkret 2,1 milliarder er gået frem – stort set – udelukkedet fordi HBO er gået frem.

Det er nemlig HBO, konkret deres “HBO Go” tjeneste, der er “identisk” med HBO Nordic her i landet, der har hentet hele 30 procent af det overskud Time Warner, nu kan blære sig med, hjem.

jongot.jpgTime Warner ejes nu af AT&T, der har købt dem for 85 milliarder dollars.

I forbindelse med de fine tal, og fusionen med AT&T, bliver der skruet en smule på HBO.

Konkret deres rettigheder.

HBO har jo – efterhånden – et voldsomt stort bagkatalog af “originale” HBO serier og dokumentarer, der er blevet solgt “til arkiv” til kollegaerne, så de – inddirekte – kunne markedsføre HBO/HBOGo.

Det stopper i 2018, hvor det ikke længere vil være muligt – specielt for en bestemt streamer – at tilbyde HBO indhold.

HBO chairman-CEO Richard Plepler har netop forklaret at Amazon ikke længere vil kunne tilbyde deres kunder Time Warner indhold fra engang i 2018.

Årsagen er at Amazon Prime rent faktisk – gætter vi på – tager en del af HBO Nows kunder, hvorfor HBO nu stopper med at sælge indhold til Amazon Prime.

Læs også  Seerne gør som de plejer

Med til historien hører, for en god ordens skyld, at HBO står foran at skulle til at genforhandle disse såkaldte “library shows” med Amazon, der efterhånden har et omfattende bag-katalog selv.

Dermed vil serier som “The Sopranos”, “The Wire” og alt fra før 2014, ikke længere kunne findes på Amazon Prime, fra engang i foråret/midt 2018.

sopranos.jpgRichard Plepler sagde:

-I don”™t think you”™ll see us extend or expand our library programming on Amazon beyond the end of next year, sluttede han.

Han kunne dog ikke undgå at være rigtig glad for det “enormous momentum” salget af HBO serier til Amazon har givet, og at det netop er – vennerne – på Amazon Prime, der – i USA – for alvor har fået sat gang i streaming.

HBO Now kommer i stedet til at satse på DirecTV Now, , der blander streaming, flow TV og SVoD tjenester.

Pænt heldigt, nu hvor det jo er det som AT&T sælger i USA.

Vurderingen er at Amazons “tab” af HBO serier, vil koste HBO 250-300 milloner dollars over 4 år.

Dette tab, vil – formodentligt – betyde at andre streamtjenester følger efter, og også fjerner deres indhold fra “konkurrerende” tjenester, så forbrugerne bliver nødt til at investere i de tjenester der har det indhold de leder efter.

Læs også  Dplay åbner i Benelux

Udviklingen kan med andre ord være med til at udvikle stream markedet, samtidig med at det åbner op for aktører der “kun” tilbyder enkelte shows og serier, der ikke længere findes andre steder.

Som stadig er “fede nok” til at forbrugerne er friske på at investere i tjenester der bor på den anden side at kloden.

En trend størrelser som Hulu og Crackle eller den streamtjeneste Apple fortsat vurderes at være på vej med.

Som vi forstår det, er de jo ikke helt dumme hos HBO, så produktioner som “Game of Thrones” og “Girls”, vil fortsat kunne findes på Amazon Prime, eller andre steder tre år efter at de er blevet sendt på HBO.

Broadcastere vil også fortsat kunne købe sig ind i sådanne serier.

Det er dog – pinligt klart – at HBO – når de bliver store nok – vil være parate til at insistere på at du skal være HBO kunde for at se med.

I princippet hvad Netflix gør idag, med det forbehold at de såmænd også køber og sender serier, der sendes – samtidigt – på amerikansk TV.

I bedste stil har vi lige fundet en promo for en Amazon Prime serie, der sendes “hver uge”, da der rent faktisk er tale om en Starz serie, som Amazon har købt retten til at vise globalt på Amazon Prime.

Læs også  Det der DaVinci Resolve Studio

Alt sammen noget det er muligt at læse mere om her, hvor et dansk site skriver om serier, som denne.