Salget af TV2 på skinner

Regeringen ser ud til at være på vej med en ny “måde” at sælge TV2 på, her engang efter det medieforlig der udløber i 2018.

Ideen er nemlig at sælge TV2, nærmest uanset hvad, hvorfor banken nu har fået til opgave at planlægge hvordan TV2 kan sælges.

Denne “metode” er ny i forhold til tidligere forsøg, og ydermere startet op så tidlig at der ingen tvivl kan herske om at – næsten – at TV2 vil blive solgt til den – eller de – medievirksomheder, Kulturministeren finder er den/de rigtige kunder.

tv2op.jpgFormodentligt årsagen til at Berlingske Media, for kort tid siden var ude i de fleste medier for at pointere at de skam da er “klar til at købe TV2″.

De var måske endda klar over at salget ville blive offentligt kendt et par uger senere.

Uanset dette, har Børsen ikke mange flere oplysninger, da alt det de har blot stammer fra “flere unavngivne kilder”, og dermed ikke er mere konkret end at vi kan forvente at TV2 bliver solgt – potentielt 1. januuar 2019, måske senere.

Pænt sikkert er det dog at størrelsen vil blive solgt i løbet af de fire år det kommende medieforlig løber over.

Banken, skal i den forbindelse både stå for salget, “kortlægge muligheder og konsekvenser” og – vel sagtens – sørge for at den næste ejer bliver glad for købet.

Læs også  Medieforliget er udskudt lidt

Danske Bank er i øjeblikket igang med det som Børsen kalder for en “værdiansættelse”, hvilket ummidelbart er simpelt, og så alligevel ikke.

TV2 er jo en stor virksomhed, med mange former for aktiver, og hensættelser.

Blandt andet til den/de retssager de potentielt kunne tabe, hvilket vil blive meget dyrt.

Man må formode at banken også kigger på den del af historien, og vurderer salgsprisen medregnende disse.

En del af bankens udfordring bliver slutteligt at “kortlægge, hvilken betydning et salg får for driften af TV2 og for public service”.