TV2 nyhederne viser vejen

TV2 har med “19 inspiration” og en række andre tiltag fået KLF, Kirke & Mediers opmærksomhed.

Så meget at Mikael Kamber og TV2 Nyhederne netop har fået en speciel KLF pris der er kendt som “Buketten”, der blev overdraget til Mikael Kamber, der har været med til at indføre “19 inspiration”, der er en del af “19 Nyhederne”.

Motivationen for den fine pris, forklarer Mikael Arendt Laursen, generalsekretær for KLF, Kirke & Medier, således:

-Vi lever i en verden, hvor vi bombarderes med triste, skræmmende og negative nyheder dagen lang fra alle medier. En så massiv påvirkning med negative nyheder påvirker vores syn på den verden, vi lever i, og derfor vil vi gerne belønne Mikael Kamber og TV2 Nyhederne for at gå mod strømmen med deres “19 inspiration”, slutter han og hentyder til de mange herligt positive historier der kan opleves i dette faste indslag.

vaerttv2kamper.jpgSkulle du mod forventning ikke kende KLF, er det såmænd “Danmarks største mediebrugerorganisation”, der nu giver “Buketten” til TV2 Nyhederne og Mikael Arendt Laursen.

Og at der er tale om hæder er oplagt.

“Buketten” uddeles nemlig blot fire gange om året til “et medie eller mediepersoner, som har gjort en særlig positiv indsats i de elektroniske medier”.

Læs også  TV2Play også Android TV

Selve formatet, “19 inspiration”, der er et fast indslag i “19 Nyhederne”, fortæller hver gang om “ting, der lykkes” som “kan inspirere” eller om “folk, der har fundet løsninger eller bud på løsninger”.

Formatet blev indført i januar 2016, og seerne – og KLF – har taget “meget positivt imod nyskabelsen”.

Som Mikael Arendt Laursen videre forklarer det:

-Hvad inspirerer mest? Nyheder om alt, hvad der går galt, eller nyheder om noget, der lykkes? Det sidste, naturligvis, slutter han.

Mikael Kamber, der modtog prisen, har “i mange år kæmpet for at sikre fortælling af inspirerende nyheder i medierne”.

Noget han gjorde noget ved, tilbage i 2007, hvor han blev chefredaktør på JydskeVestkysten.

Siden har han været “en af hovedkræfterne i arbejdet med “19 inspiration”.

Han forklarer:

-Hvis du ser en gennemsnitlig dansk nyhedsudsendelse eller avis, vil du tro, at Danmark er en jammerdal. Og det er jo ikke tilfældet! Derfor har jeg i mange år været fortaler for, at vi lavede et fast element med gode nyheder i 19-udsendelsen. Når vi gør det med stempel på, viser vi, at vi er stolte af det og står ved, at gode nyheder også er en del af nyhedsdækningen, starter han og fortsætter.

-Nu er vi kommet rimeligt godt op i gear. Men vi vil gerne have inspirationshistorierne højere op i udsendelserne, og at de også handler om de tungere samfundsspørgsmål, slutter han.

Læs også  TDC taber 23000 TV kunder i kvartalet