DR satser på de helt unge

Centralt i historien om de 6000 skoleelever, der er med til at skrive de næste 10 episoder af “Klassen”, finder den interreserede værten Sofie Østergaard, der sammen med en række af børneskuespillerne fra serien “Klassen” har bedt børn fra Esbjerg, Odense, Aalborg, København og Allinge om at hjælpe med til at skrive de næste ti episoder, baseret på deres egne erfaringer.

Og hvis det går som forventet, kommer DR til at afsætte lidt tid til credit.

klassenvlog.jpgIdeen er nemlig at give op imod 6000 børn muligheden for at være “medforfattere” til 10 kommende episoder til DR Ultra.

Bedst af alt er det netop medforfatterne der skal være med til at skrive historien, hvilket – potentielt – kunne give serien et væsentligt mere “rigtigt” billede af hvad der “sker i Klassen”, nu hvor det er børnene selv der skriver historien.

Det hele, og dermed hstorierne er alle samlet ind via en række arrangementer om forskellige temaer og Børnetelefonen, hvorfor de ti episoder DR Ultra er på vej med alle vil “basere sig på børns virkelige historier, indsamlet på DR Ultras platforme”.

I bedste stil er det hele først noget der starter i næste uge, og som fortsætter frem til midt i juni.

Så skulle du have et barn i:

Læs også  ViaPlay Originals eksiterer fortsat

Esbjerg: Tobakken, den 23. maj

Odense: Posten, den 30. maj.

Aalborg: Nordkraft, den 2. juni

København: DR Byen, den 7.-8. juni

Allinge, Folkemødet den 16. juni

klasssen.jpgDer har en historie eller ti, er det nok på sin plads at kigge ned forbi det enkelte arrangement.

Sofie Østergaard der naturligvis er med rundt på hvad der ender med at hedde “Klassen Live” forklarer:

-Jeg håber, at vi kan give børnene en rigtig sjov dag, hvor de møder en masse andre seje børn. Samtidig håber jeg, at børnene får fornemmelsen af, at de rent faktisk er med til at bestemme indhold til de næste afsnit af “Klassen”, slutter værten.

Som pointeret vil hver af de ti arrangementer have hver deres “unikke tema og en konkret problematik i form af et plot, som eleverne skal forme til et færdigt afsnit gennem en række afstemninger og dialog”.

De valg der bliver taget på de enkelte “Klassen Live” arrangementer, bliver så ellers “dramatiseret til nye afsnit”, der bliver sendt i efteråret.

Kender du ikke “Klassen”, sendes dette format på alle hverdage, på DR Ultra, hvor “hverdagens små og store dilemmaer” tages under behandling i en “fiktiv 6. klasse”.

Da serien har en ung målgruppe, er der ikke så mange der kigger med på det der hedder TV.

Læs også  MTGs serier har global succes

Til gengæld er de unge pænt vilde med formatet på DR Ultras app og på de sociale medier.

Her starter historierne som regel allerede om morgenen og udvikles så ellers i løbet af dagen.

Som pointeret er der også tale om et samarbejde med BørneTelefonen, der hører under Børns Vilkår, hvorfra Seniorkonsulent i Børns Vilkår, Bente Boserup, forklarer:

-I Børns Vilkår er vi glade for, sammen med “Klassen Live”, at bidrage til at give serien liv gennem børnenes egne erfaringer, oplevelser og holdninger fra BørneTelefonen. Det betyder, at målgruppen kan spejle sig i de temaer, serien tager op ““ og at serien kan ruste børnene til at håndtere udfordringer i deres eget online-liv, slutter hun og glæder sig over at DR understøtter børns trivsel.

Blandt de mange temaer der allerede har været taget op i “Klassen” og “Klassen Live”, er alt fra “digital mobning” til “ensomhed” og begreber som muligheden for at “dele med en ven”.

Det er lidt uklart hvordan de enkelte unge kommer med.

Hvad vi kan læse er at Andrea Buch Aasholm er projektleder. Hende kan du kontakte her.

Vi gætter på at Børns Vilkår og DR Ultra også har mere om emnet.

Der er ydermere gang i “det 11. afsnit”, der “handler om at få børn til at reflektere over dynamikken og trivslen i deres egen klasse er en af seriens bærende værdier”, der nu “overføres til et fysisk møde med Klassen Live”.

Læs også  Totalitære systemer som TV

Som vi forstår det er målgruppen de 7-12-årige.