MTG Studios serier sælger

Den nordiske thriller serie, der kan kaldes for Nordic Noir 2.0, “Black Lake”, der er produced af Banijay Groups Jarowskij til MTG Studios, er netop blevet solgt til hele to internationale stationer.

BBC Four og AMCs “Shudder”, der er en kanal/stream tjeneste, hvor der kun findes “gysere”/thrillere.

Serien der oprindeligt hedder “Forbandet” her i landet, og “Svartsjön” i Sverige melder sig dermed ind i rækken af Nordic Noir serier, der – blandt andet – kan sælges globalt fordi de netop er “Nordic Noir”.

forbandet2.jpg“Svartsjön”, ligner dog langt mere den version 2.0, som alle taler om, hvilket – mere eller mindre – også gælder alle de andre serier som MTG Studios er på vej med som “a MTG original”, der sammen med “Veni Vidi Vici”, “Swedish Dicks” og andre må formodes at være på vej mod USA, da det er der markedet virkeligt bliver spændende for producenterne.

“Black Lake” starter pænt i England på BBC Four, der til forskel fra BBC Three stadig er en TV kanal, der enddag har pænt høje seertal på enkelte formater.

Så “Black Lake” kunne sagtens gå hen og vise vejen for andre MTG serier, der.

AMC, der her i landet blandt andet kendt for at have remaket “Broen/Bron” har også investeret og forventes at bruge denne unge serie på deres Streamtjeneste “Shudder”, der – som vi forstår det, inkluderer en TV kanal, hvor “reruns” bliver klaret.

Læs også  Netflix viser lidt tal frem

Og nu hvor AMC er en pæn stor størrelse, er det ikke kun i USA at de har købt “første retten” til premiere uden for Skandinavien.

De har også købt retten til at streame serien i Canada og som såkaldt “second-run” i UK/Ireland ( vi gætter på at det er fordi BBC Four har første retten, red.)

“Black Lake” eller “Forbandet”/”Svartsjön”, der blev sendt i efteråret 2016 på MTGs TV3 kanaler var den mest sete serie, da den blev sendt der.

forbandet1.jpgPå sammen måde var den i følge MTG også ganske populær på Viaplay, hvor den også er blevet streamet.

Skulle du ikke have set serien, må man derfor formode at dette stadig er muligt på Viaplay.

Ellers handler serien om en gruppe unge venner, der besøger et “forladt ski resort” i det nordligste Sverige.

Og selv om at der ikke burde være nogen, hører de unge “lyde fra kælderen”, hvorefter det hele bliver meget uhyggeligt.

Der er tale om en serie på otte episoder, hvor Sarah-Sofie Boussnina, Filip Berg og Valter Skarsgård har de ledende roller.

Jakob Mejlhede, MTG EVP and Head of Programming and Content Development siger:

-It”™s easy to see if a couch belongs to a “Black Lake” viewer ““ they”™ve only used the edge of it. This is a super-intense viewing experience that showcases MTG”™s storytelling capacities to the full, and we can”™t wait to bring it to audiences worldwide. Stories don”™t get much darker than “Black Lake”, slutter han.

Læs også  Corona betyder flere nyheder

MTG Studios har af flere omgange pointeret at såkaldt originalt indhold fungerer langt bedre på deres platforme end indkøbt indhold, hvorfor de for tiden er på vej med mere end 50 projekter, der – mere eller mindre – alle kan kaldes for Nordic Noir 2.0, der ikke nødvendigvis har særligt meget at gøre med det look DR fremelskede i 00erne.

Blandt de projekter MTG selv taler om er “Alex” med Dragomir Mrsic, “The Lawyer”, “Embassy Down”, “Hassel” og “SuperSwede”.

Og en sæson til af “Swedish Dicks”.

Her en promo for Svartsjön