TV2 samler fiktion

TV2 der længe har været blandt de store lokomotiver i forhold til serie fiktion og fiktion generelt, samler alle deres aktiviteter på området under en og samme person, fiktionschef Katrine Vogelsang.

Planen er at styrke TV2s indsats på området, uanset platform og i princippet uanset om det produceres direkte til TV, eller “bare” har TV2 med inde over på finanserne.

Blandt årsagerne er også at resten af verden fokuserer heftigt på fiktion, hvorfor TV2 Fiktion nu også vil samle hele koncernens aktiviteter på hele området, et sted.

nordskov-2.jpgIndholdsdirektør, Anne Engdal Stig Christensen siger:

-Vi samler fiktionsindsatsen dér, hvor vi i forvejen har den stærke faglighed på området ““ i TV2 Fiktion. Vi tilfører flere ressourcer til TV2s øgede fiktionsindsats, og vi vil sikre en fast økonomisk ramme til udvikling og produktion af fiktionsserier. På den måde kan vi være med til at fastholde TV2s nuværende positive udvikling på fiktionsområdet ““ også på den lange bane, slutter hun og bilver suppleret af Katrine Vogelsang.

Hun siger:

-Vi har øget udbuddet af fiktion markant i de senere år, og vi vil videre. Målet er, at vi på tværs af fire platforme ““ TV2, TV2 Zulu, TV2 Charlie og TV2 Play ““ kan tilbyde ny fiktion hver uge i samtlige årets 52 uger. Det betyder, at TV2 Play, som tilbyder alle TV2-serier, hver uge kan byde på ny dansk fiktion, slutter hun.

Læs også  66K fulgte med her i landet

Ffiktionschefen kan ydermere forklare at TV2 opfattes “som en attraktiv national og international samarbejdspartner inden for udvikling og produktion af fiktion”, hvorfor det er “afgørende for TV2 i en situation, hvor tilvejebringelsen af finansiering ““ bl.a. via partnerskaber og støtte fra filmfonde og Public Service Puljen ““ er et vigtigt, tidskrævende og omfattende arbejde for at realisere mange fiktionsprojekter”, som hun forklarer det.

For at få det hele til at spille max, bilver der nu dannet en fiktions-styregruppe, der kommer til at bestå af fire personer, der skal “sikre udvikling, prioritering, finansiering mv. af den samlede fiktionsindsats”.

Ud over Anne Engdal Stig Christensen og Katrine Vogelsang kommer kanalchef, Lotte Lindegaard, og kanalchefen for TV2 Networks og TV2 Play, Sune Roland, til at styre fiktionen for fremtiden.

I den forbindelse er Zulu-redaktør Maj-Britt Landin, der bl.a. har været redaktør på “Sjit Happens”, “Tomgang” og “Lillemand” “overgået fra TV2 Networks til TV2 Fiktion”, hvor hun skal “arbejde videre med TV 2 Zulus fiktionsstrategi”.

Katrine Vogelsang glæder sig over “organiseringen” af TV2s fiktionsindsats, der i følge hende vil “sikre en bedre udnyttelse af ressourcerne på fiktionsområdet og på den måde sikre, at TV2 får det maksimale ud af sine fiktionsserier på alle platforme”.

Hun understreger.

-Vi er i gang med det største fiktionsår i TV2-familien nogensinde, og seerne og brugerne elsker dansk fiktion. Med sammenlægningen kan vi bedre udnytte, at TV2 nu er den største fiktionsaktør på det danske marked. Denne position giver helt nye muligheder for at tilbyde talenterne en større diversitet i indhold, budgetter, finansiering og platforme ““ og dermed også bedre muligheder for at tiltrække og fastholde det rigtige talent, slutter hun.

Læs også  Lars Mikkelsen skal på The CW

TV2 er i den forbindelse på vej med flere produktioner, herunder: sæson 2 af “Norskov”.