Befolkningnen skal spørges

Landets kulturminister har besluttet at det nu er på tide at spørge befolkningen om hvad de vil have.

Så længe det handler om såkaldt “dansk medieindhold”.

Noget Mette Bock vælger at gøre i “www.antennerneude.dk”, og på Facebook, hvor danskerne åbenbart også kan findes.

Ideen er frem til september, at spørge alt og alle om “hvilket dansk medieindhold, de vil se, lytte til eller læse på tv, i radio, aviser eller på nettet fremover”.

Samtidig tager “ministeren på en generationsrejse”, for at få mere direkte “input fra befolkningen”, der hvo hun rejser hen.

antennerneude.jpg“Antennerne Ude”, er med andre ord stedet hvor den enkelte forbruger, og mediebruger, kan være med til at give ministeren “input og ideer til fremtidens danske medieindhold forud for de politiske forhandlinger om et nyt medieforlig”.

Som befolkningen i princippet også har bestemt, ved sidste valg at stemme på den forrige regering, der valgte at danne en ny regering, der – efterfølgende – valgte den nuværende kulturminister.

Der siger:

-Jeg vil gerne have en åben, offentlig samtale om fremtidens danske medieindhold. I vores medievirkelighed går alting rasende stærkt. Forskellen i mediebrug generationerne imellem har aldrig været større, og udenlandske medier som Facebook, YouTube og Netflix tager både opmærksomhed og ressourcer fra det danske indhold, starter hun og fortsætter.

Læs også  Flertal uden magt vil et eller andet

-Vi skal tale om vores ønsker til det indhold, der samler os som befolkning, dét vi lærer noget af, identificerer os med og føler os udfordret af. Dét de udenlandske medier ikke kan give os. Vi skal tale om, hvordan vi skaber det bedst mulige danske medieindhold til befolkningen ““ og hvordan vi sikrer, at det når alle befolkningsgrupper, slutter hun og forklarer hvad planen er med at tage rundt i landet:

-Det vil jeg gerne have borgerne til at bidrage til med og er glad for i dag at lancere sitet antennerneude.dk og facebooksiden med samme navn, hvor alle kan komme med ønsker og ideer, så fremtidens danske mediepolitik bliver mere end blot et mellemværende mellem branchen og politikerne, slutter hun.

mata.jpgSkulle du være frisk på at finde ud af hvad ministeren på kulturområdet har fundet på, er det derfor allerede fra idag muligt at opleve “antennerneude.dk->www.antennerneude.dk], “hvor alle kan bidrage med input og debat om fremtidens danske medieindhold ““ hvad enten det drejer sig om nyheder, dokumentarstof, underholdning, satire, børne- og ungdomsprogrammer, drama eller andet”, som de videre skriver det.

Har du mod på at opleve ministeren og tale med, på hendes rejse gennem medielandskabet, kan du kigge forbi et eller alle arrangementerne, som du finder her:

Læs også  Salget af TV2 på skinner

12. juni 2017 kl. 8-9.30 på folkeskole i Haderslev (målgruppen pre-teens)

14. juni 2017 kl. 8-9.30 på folkeskole i Dianalund (målgruppen børn)

27. juni 2017 kl. 16-18 på arbejdsplads i Herning (målgruppen voksne)

1. juli 2017 kl. 14-16 i Aalborg (målgruppen 68″™er generationen)

15. august 2017 kl. 12-13.30 på gymnasium i København (målgruppen teenagere)

21. august 2017 kl. 16-18 i Vordingborg (målgruppen ældre)

25. august 2017 kl. 15-17 i Odense (målgruppen unge voksne)

Som pointeret er det allerede fra idag muligt at læse mere om tiltaget her på Kulturministerens side, eller på Facebook her, hvor der sikkert også er nogle relevante reklamer.

Selve tidsplanen er lidt mere overordnet: ( inklusiv det kommende medieforlig)

Maj-september 2017:

“Kulturministeren spørger borgerne om, hvilket dansk medieindhold der er vigtigt og bør anses for afgørende i fremtiden”

Borgernes input om dansk medieindhold offentliggøres.

September-november 2017:

Debatten fortsætter med mediebranchens interessenter, politiske ordførere.

Primo 2018:

Regeringen offentliggør sit udspil til et nyt medieforlig for 2019 og frem, og de politiske forhandlinger begynder.

Årsskiftet 2018/19:

Den ny medieaftale træder i kraft.