DR på vej med kort doc serie

Det er pænt umuligt at gætte hvad en kommende dokumentarserie på DR egentligt handler om.

Bevares.

Der er en “Kenneth Sørensen”, der enten er PET undercover agent, eller også er han – ifølge FBI og delvist Guardia Civil – “manden der skaber kontakt mellem bagmændene (?) og Al-Qaeda” i et endog meget kompliceret netværk af “Al-Qaeda”, FBI agenter og hellige krigere, suppleret med en eller flere spanske terrorceller, der – vist nok – ( også ?) består af konvertitten Kenneth Sørensen, “en anden dansker” og “cellens medlemmer” som Kenneth Sørensen, “en anden dansker” og de tidligere omtalte “radikaliserer og finansierer”.

spaendende1.jpgHvis du ikke allerede er forpustet, ser det dog ikke ud til at være historien, der ellers er lige til forsiden af det næste James Bond film.

DRs dokumentarserie, ser derimod ud til at komme til at handle om hvordan/hvorfor det kan være at PET har tilladt Kenneth Sørensen at fortsætte hans akitiviteter i Spanien, der blandt andet inkluderer endog heftigt snyd med ( danske ) moms afregninger, der – i følge DR – skulle overstige 58 millioner kroner, fra en række danske selskaber, hvor “cellens medlemmer var indsat som direktører”.

Bedst at alt ser det ud til at de her terrorister, der åbenbart har været aktive i “flere år” har formået ikke at blive opdatet – eller afsløret – af PET, der dog har registreret at denne spanske celle har sendt hele “26 personer i hellig krig”.

Læs også  Nent Group på vej med ny dansk serie

Tallene, personerne og en masse andet, har DR alt sammen fra “de lækkede dokumenter”, der hverken stammer fra Wiki eller PET, men derimod fra Guardia Civil, der åbenabart har lækket en række dokumenter til Jyllands-Posten og DR.

megetdoc.jpgDR har så efterfølgede begået en masse research, der blandt andet viser, at der findes et “netværk med tæt forbindelse til “Al-Qaeda” i Spanien, som “Kenneth Sørensen” er inde over, sammen med “en anden dansker”, der altså har sendt 26 personer i hellig krig.

Dermed er vi nået til et af de centrale spørgsmål:

“Hvor langt skal en efterretningstjeneste gå i en højere sags tjeneste”.

Der er det som DR spørger om “i to nye dokumentarer”.

Udgangspunktet er altså stadig “den danske konvertit Kenneth Sørensen”, der – åbenbart – må have et eller andet at gøre med PET, eller som ikke har noget med PET at gøre.

Kenneth Sørensen, der tidligere har været med til “forberedelserne af et angreb på børsen i New York”, der dog blev “afværget mens ( hvorefter ) de to hovedansvarlige blev dømt”, betød dog ikke at, hvad der må siges at være en pænt kriminel herre, ham der Kenneth Sørensen, stadig ikke “blev fanget”, selv om at både FBI og DR – og JP.dk måske – ser ud til at mene at det netop var Kenneth Sørensen der etablerede kontakten mellem “bagmændene og Al-Qaeda”.

Læs også  Apple har lige forlænget et par serier

Man kunne naturligvis også undre sig over hvorfor FBI blot konstaterer at en dansker der lever i Spanien (?), der er med til at planlægge et angreb på “børsen i New York”, får lov til at forblive i frihed.

Det er dog ikke en del af denne “sag”.

Hvad der dog undrer DR, er at “Kenneth Sørensen” i samme periode er “overvåget af efterretningstjenesten i denne periode”, helt uden at han bliver sigtet for noget som helst ( heller ikke “det planlagte angreb på “børsen i New York”, som DR – og vel sagtens PET – kender til, red. )

Nu har DR – og JP.dk – så fået fingre i “spanske dokumenter” og “flere kilder i Danmark”, der både ved at “Kenneth Sørensen var overvåget i den periode, hvor cellen fra Spanien var aktiv”, helt uden at “Kenneth Sørensen blev anholdt”.

Heller ikke for at snyde med de der 58 millioner i moms.

Dermed er vi nået til det helt centrale spørgsmål: “Hvorfor lod PET Kenneth Sørensen gå fri, mens han ifølge de spanske myndigheder medvirkede til at opbygge en jihadist-celle, der sendte hellige krigere til konfliktzoner og stjal millioner af kroner i Danmark?”

Vi gætter på at du får svaret i “Terroristen der fik frit lejde”, der er “to dokumentarprogrammer”, der bliver sendt på tirsdage på DR1, fra den 23. maj i to uger.

Læs også  News er taget til Budapest

Kenneth Sørensen døde ( ifølge wiki ) tilbage i marts 2013