FilmFyn shopper Cannes

Det er naturligvis ikke FilmFyn, der er taget til Cannes for at fortælle alle der vil høre det, at Fyn er fin til Film, men derimod Marlowfilm Productions, der er nede for at finde lidt flere produktionspenge til deres kommende serie, “Vi, de druknede”.

Og så alligevel.

FilmFyn ser ud til at have fået det job, at de er en del af “realiseringen af” “Vi, de druknede”, hvorfor de reelt markedsfører sig selv som stedet hvor – andre – filmselskaber også kunne vælge at optage deres TV serie, i Cannes.

Nu er “Vi, de druknede”, som vi forstår det, ikke helt på plads endnu, men det er tæt på.

videdruknede.jpgFilmFyn har i hvert fald netop “indgået aftale med Marlowfilm om støtte til udviklingen af Carsten Jensens bestseller til en engelskproget tv-serie, med Ærø som udgangsspunkt”, så lidt Cannes er der altså gået i Ærø.

Planen, der – indtil videre – er en “engelsksproget tv-serie”, der skal produceres på Ærø, baserer sig – det til trods for – på romanen, der blev udgivet i 2006, og som siden har den vundet adskillige priser i ind- og udland.

Så mange at specielt USA – efter sigende – skulle være rigtigt glade for historien.

Så glade at TV serien let kunne tænkes at blive solgt dertil, som noget af det første.

Læs også  NAB NYC også slukket

Indtil videre skulle Marlowfilm, være på vej med et serie i 8 episoder, der kommer til at blive båret af “endnu ikke offentliggjorte internationalt erfarne talenter fra Skandinavien”.

At sproget bliver engelsk, skulle i den forbindelse ikke betyde at det store. Historien kommer fortsat til at foregå på Ærø. Og da de fleste amerikanere – måske – tror at de taler engelsk der, er det sikkert ikke noget de bemærker.

FilmFyns direktør Bo Damgaard er uanset rigtig glad for at der nu kommer endnu en produktion til Fyn.

Han siger:

-Mange har leget med ambitionen, men lykkes det Marlowfilm at realisere projektet vil det være fantastisk! “Vi, de druknede” er et nationalt epos med Ærø som omdrejningspunkt, og vi håber FilmFyns investering kan blive det første vigtige skridt i producentens videre arbejde med at skaffe national og international finansiering, slutter han.

Producerne Deborah Bayer Marlow og Mikael Windelin er derfor i Cannes, for at “opsøge og tillnytte flere kreative og finansielle partnere til projektet”.

Læs mere om FilmFyn her.