En Widevine DRM til alt

Hvis du går og roder med rettighedsbehæftet materiale, er franske Squadeo en potentiel ven.

De har netop sluppet en ny version af deres Widevine DRM, der kort og godt virker på alt.

Og som vi læser det, ser det ud til at du – næsten – kan udgive på alle platforme, i en omgang, i stedet for at kode – seperat – til mobiler, tablets, PCer eller Macs.

webstor.jpgDet er i hvert fald hvad selskabet selv påstår, at deres nye version af det allerede kendte Widevine, kan nu.

Forklaringen er at de nu arbejder med en “single protocol”, der konverterer DRM til en og samme spiller, uanset om der kodes/outputtes til Android, iOS eller web ( der afspilles på en PC/Mac.)

Squadeo selv lover at deres nye attitude/DRM har en række fordele for kunderne.

Herunder:

-Garanterer ensartet streaming oplevelse, på tværs af alle platforme/skærme ( vi gætter på at det er muligt at slippe forskellige opløsninger i samme arbejdsgang )

-Tilbyder “genbrug” af eksisterende “backend” og “legacy” indhold, der nu kan “opgraderes” med nyeste DRM og sælges igen.

-Tilbyder en “mere simpel” “video platform”, der kræver mindre “vedligehold”.

-Minimerer TCO, der er kort for “Total Cost of Ownership”, da det bliver lettere og billigere at “optimise edge cacheability”, samtidig med at det burde blive lettere/billigere at vedligeholde “origin serveren”, altså der hvor alt kodning foregår.

Læs også  Telefonerne nu oppe på 6 Cores

På samme måde vurderer Squadeo at deres nye DRM, vil “loade” hurtigere, og dermed have en korterede “playback start-up time”, ganske som at belastningen på serveren, burde blive mindre.

Materialet fylder ydermere mindre, hvilket sparer på “storage udgifterne”, begrænser “maintenance udgifterne”.

I det hele taget bliver det sikkert flere procent billigere, hvis du overgår til deres nye DRM.

“˜Helt sikkert er det i hvert fald at det ikke koster noget som helst at tjekke ud om Widevine og dermed Squadeo er noget for din virksomhed.

Benoit Brieussel, director of sales and marketing at Squadeo, siger:

-The combination of Squadeo player and cost-effective Widevine technology on smartphones, tablets, PC, Mac allows video service providers to deploy one single stream that will work in the same way across a variety of consumer devices, all in compliance with studio security requirements, slutter han.

Det er muligt at læse mere om Widevine og Squadeo her, hvor du kan se at størrelser som blandt andet YouSee, Stofa, Google og Sky har valgt denne tjeneste.