Amazon live TV

Flere medier kunne forleden fortælle at Amazon er på vej med et “live TV” arrangement, der vil til at tilbyde TV kanaler til streamkunder.

Nu er det ved at være på plads hvilke lande der bliver berørt, indtil videre.

Og selv om at det ikke kan overraske, starter tiltaget i England, Tyskland og i Østrig, der alle har været Amazon Prime Video markeder tilbage fra engang i 2015.

itv.jpgDermed ser det ud til at der er en direkte sammenhæng mellem hvor længe det enkelte marked har eksisteret, og hvornår der bliver suppleret med “live TV”.

Danmark er som eksempel stadig et ganske nyt Amazon Prime Video marked, hvorfor vi kan forvente at der går et stykke tid, før vi får adgang til live TV, via Amazon.

Hvilke kanaler er det så at du kan se frem til at få fingerne i for 6.99 pund eller ( plus ) £4.99 pund.

Jamen det er såmænd pænt interessant.

For de 6.99 pund er der adgang til mere end 40 on-demand TV kanaler, der inkluderer ITV, Discovery, Eurosport, MGM og Amazons egen “Bollywood kanal” Heera.

Vil du have adgang til Discoverys Eurosport kanal/er(?) er det dem der koster 6.99 pund, suppleret af 4.99 pund for Discovery Channel.

Som du har bemærket er prisern i pund, hvilket hænger sammen med at dette er det aktuelle tilbud i England.

amazonselv.jpgPriserne i Tyskland vil – formodentligt – minde om dem i England.

Læs også  TV2 indtager påsken

Bare i Euro, suppleret af at enkelte engelske kanaler vil være udskiftet med tyske kanaler.

Som vi forstår det, er disse TV markeder allerede totalt liberaliserede, hvilket betyder at “dem der betaler licens” betaler for at kunne se statskanalerne, mens dem der – ikke betaler licens – ikke har adgang til disse kanaler.

Og at de heller ikke får det, med dette tiltag.

Dermed – må man formode – at Amazon Prime Video med live TV, ikke er relevant her i landet, da alle jo betaler medielicens, hvorfor der intet er at spare (?) ved at overgå til at modtage TV kanaler fra en streamtjeneste.

Tom Harrington, der er en analyst hos Enders, siger til BBC, om de mere attraktive kanaler:

-That”™s not going to happen here. Sky have HBO ( i TV kanal versionen ) and Showtime ( i TV kanal versionen ) locked down, at least for now, and will hold on to them aggressively, starter han og fortsætter.

-Amazon launched a similar thing in the US, and the big selling point was that you could get HBO and Showtime programmes, all under one umbrella, slutter han.

Ikke noget han forventer kommer til at ske i England.

Men måske noget der kunne ske i Tyskland eller i Østrig.

Investment bank Exane/BNP-Paribas vurderer at tiltaget kunne påvirke det engelske betalingsTV marked.

-The Channels ( Amazon LIve TV ) service has already launched in the US, and provides access to HBO, Showtime and Cinemax ““ a more appealing list of headliners than the UK version. This is a small positive for ITV and negative for Sky. The larger worry for European broadcasters will be if Amazon now follows up their more ambitious North American move into live sport. Last week Amazon announced a deal last month to stream 10 of the NFL”™s Thursday Night Football games while Twitter now broadcasts some golf and women”™s basketball and Facebook streams MLB. Amazon has already got Bundesliga audio internet rights and will start live-streaming the French Open via Eurosport but further expansion into European premium sports content by any of the Google/Facebook/Amazon/Netflix will be taken negatively for broadcasters, slutter han, og løfter dermed sløret for en plan der rent faktisk kunne ende med at påvirke vores lokale distributører, hvis/når Amazon Live TV kommer her til landet.

Læs også  Et lille opråb til broadcast

Sky, der i England har en – stadig velfungerende – satellite forretnign, kunne også blive ramt, i følge Exane/BNP-Paribas:

-This is also likely to add to the negative sentiment on Eutelsat and SES as it raises the risk of technological substitution. Given its focus on Western Europe and the US, SES seems most exposed. Note however, that it is consistent with our long term view that terrestrial broadband and satellite are likely to end up as the two main broadcasting infrastructures for live channels. Not only are satellites likely to be required to cover white spaces, but we also believe it is in broadcasters”™ economic interest to maintain two competing distribution platforms, slutter de.

Paolo Pescatore, der er Director, Multiplay and Media at CCS Insight, supplerer:

-A highly disruptive move and one that threatens Sky”™s dominance in the pay TV market both in the UK and Germany. Beyond free to air services, the addition of Discovery”™s channels is hugely significant. This is the first time that its channels have been made available outside of the Sky universe and out of a bundle. In our opinion, this will force many households to think twice about their pay TV subscription and cut the cord as we”™ve seen in the US. Especially if Amazon will add more live TV such as sports in the future, slutter han og tager dermed fat i det centrale problem.

Læs også  Stadig ingen tal på SVoD

Nemlig at sådanne tiltag vil påvirke hele TV markedet.

For et par uger siden var det Google, der i USA var på vej med et lignende tiltag.

Nu prøver Amazon.

I begge tilfælde, er de “store gamle kanaler”, herhjemme broadcastere som DR og TV2, end ikke inviteret.

Det ser de heller ikke ud til at være i Tyskland eller England.