Det næste efter VR er her

Google har netop afholdt deres IO developer konference, hvor det som sædvanligt er muligt at se og opleve hvad der – sagtens – kunne går hen og blive den – visuelle – fremtid, der omvendt er så langt ude i fremtiden, at den end ikke har et navn.

Faktisk var der flere, netop på IO, der havde det svært.

realworld.jpgAlle kender jo – cirka – AR, mixed reality, VR der alle kræver en hulens masse planlægning, tanker og en masse computerkraft.

IO viste et par nye teknikker, der ikke har fået et navn endnu, hvilket blandt andet hænger sammen med at vi – når det kommer til stykket – fortsat ikke rigtigt har fået fat i hvad VR og AR reelt er for noget.

Og nu hvor de professionelle er lidt lunkne i det.

Hvad så med forbrugerne.

De er cirka nået til den der plastikdims med 4 kuglelejer i, der drejer rundt – lidt – som i YoYo, bare på en ny måde.

inder.jpgOplagt nok et af de emner IO havde gang i.

Specielt nu hvor der er over 2 milliarder aktivie Andriod igang ude i verden, hvilket betyder at hver gang der kommer en “ny teknik”, der enten kræver at produktionsmiljøet – totalt – ignorer denne, eller – omvendt – springer ned i vognen, og investerer, er det ret smart – både – at kunne gætte hvad denne nye teknik hedder, og – måske – lige ringe ned i nørd afdelingen, for at høre om denne ( teknik/platform etc ) overhovedet har en fremtid.

Læs også  TV2 Nyhederne går frem

Noget pænt mange af de her nye ideer og tanker rent faktisk har, i følge Clay Bavor, der er head of AR and VR for Google.

Google har i den forbindelse – forsøgt – at rationalisere hele AR og VR området, og kalder det nu bare “immersive computing”, mens Microsoft kalder området for “mixed reality”.

Årsagen er oplagt nok, at der hele tiden kommer nye teknikker, og afarter af det samme.

cloudtpu.jpgOg uanset om det er relateret direkte til de AR (?) eller VR headsets, eller til de (kommende ?) Hololens. ( som vi erkender ikke at vide hvad er, red. ) er det hele – lidt – i familie med AR og VR.

Begreber som “mixed reality” og nu også “real reality” (?) suppleret med “virtual reality”, som vi jo alle kender, der – forresten let – kan forveksles med 3D, der her på det sidste har oplevet lidt af en succes med “Pokemon Go”, der for uindviede placerer “virtual objects into real space”.

Indtil videre er det hele dog stadig VR / MR / AR / RR.

Og derfor et af de emner der blev diskuteret på Google I/O:

Clay Bavor siger:

-If VR and AR are two points on a spectrum, what should we call the spectrum? Here are a few ideas”Š–“Šimmersive computing, computing with presence, physical computing, perceptual computing, mixed reality or immersive reality. This technology is nascent, and there’s a long way to go on our definitions, but for now, let’s call this immersive computing, starter han og fortsætter.

Læs også  E-sport er mere populær en almindelig sport

-Maybe, then, Google calls it “immersive computing.” Microsoft calls it “mixed reality.”

Han fortsætter.

-Facebook (the owner of VR pioneer Oculus) seems to prefer “augmented reality.

Han fortsætter:

-Apple? All we know is that CEO Tim Cook thinks this stuff is really cool, and that he’s more interested in AR than VR.

-Perhaps “augmented reality” needs to be spun off to its own, more specific definition. According to this Quora thread, the difference may be one of degree. Augmented reality “supplements your world with digital objects of any sort,” while mixed reality is a more specific subset that “seamlessly integrates digital objects into your world making it look as if they are really there, fik han blandt andet sagt på IO.

Vi har fundet en lang ( komplet ) og en kort ( nedenunder ) version af Keynote fra arrangementet.

Fælles for både begreber ( og forvirringen ) er at det måske er på sin plads for indholds producenter at forholde sig til at der nu er 2 milliarder potentielle brugere af jeres indhold.

Og hvis det “virker” er det mindre relevant hvad det hedder.