Det var Canons altså

Det er som altid helt på vores egen regning at vi nu bringer den rygtede nyhed om et kommende Canon EOS C200, der i følge et japansk Site, skulle være – efterfølgeren – til C100, nu bare i lidt mere 4K, og som flere vurderer det, lidt mere i F5 “form” end tidligere.

c200bag.jpgIndtil videre er der blot lækket to billeder, der understreger at der rent faktisk sker en del med kameraets form og at det – med lidt god vilje – kunne ligne et F5 “lidt mere” end C100 mk2 gør.

Der er i den forbindelse absolut ingen specs ude, og – forresten – et “hemmeligt” Pansonic, der får US premiere fredag aften US tid, suppleret med endnu et Canon kamera der også snart ( siger rygterne ) er ude.

Lad os i den forbindelse lige gøre C200 færdig.

Der er ingen der har den fjerneste alense om hvad specs er på det nye kamera.

Der er dog et par detaljer der springer i øjnene.

Monitor er nu ikke længere “bagp唝, som på C100mk2.

c200side.jpgRec knap er flyttet derhen hvor den er på C300mk2, og sådan er der – formodentligt – en masse enkelt detaljer der er ( vil være ) opdateringer, og “fusioner” af C100 og C300 MK1 kamerahusene.

Læs også  Streamtjenesterne kæmper om markedet

Igen.

Vi gætter, og det kan sagtens være at dine gæt er langt bedre.

Sikkert skulle det dog være at det er på gaden i løbet af ganske få dage.

Eller også er det rent faktisk en and, der – nu bare med photoshop – har snydt os alle.

Nokishita plejer dog at være pænt forsigtige selv, hvorfor det må formodes at der er tale om en slags “uheld” i Japan, der er spredt til resten af verden med Internet hastigheder.

Nu nævnte vi også et andet kamera ( vi nævnte flere, men der er kun et til der hedder Canon )

Dette, der er et tilsvarende rygtet kamera, der – ligesom C200 – skulle blive sluppet ( på vej mod hylden ) i juni/juli og formodentligt først komme til august/september.

c300mk1.jpgNyheden, der reelt er væsentligt mere “usikker” end C200 er det kommende 6D Mark II, der ( selv om at det hele er rygter ) skulle være Canons første forsøg på at pege på et af deres egne som alternativ til de der A7ere, der løb med hele 4K DSLR markedet, for en del år siden.

6D Mark II, er dog også bare et rygte.

Her er der dog – måske – specs ude, der handler om et FullFrame DSLR, der er udstyret med Wi-Fi, Bluetooth, Vari-Angle LCD og noget der skulle ende med 24-28MP CMOS.

Læs også  BVE vil være det nye IBC

Skal dette kamera kunne flytte så meget som en eneste Sony-Fanboy tilbage til Canon, må man formode at det skal tilbyde noget der ligner 120 eller måske ligefrem 240 fps, i en “realistisk” opløsning, der altså dermed må være HD 1080.

c100.jpgDet koster – hvis du har tjekket – 100 dollars at få fat i en speciel C-Log HDR log der passer til Canons 5D mk4, der – bevares – ikke kan skyde HFR, men som nu – i det mindste – kan HDR, i en speciel Canon afart.

Kommer 6D mk2 så med indbygget HDR eller HLG.

Det er svært at gætte.

Hvad der dog er sikkert, er at Canon skal tilbyde mindst lige som meget som Sony, hvis det er dette marked de går efter.

Og selv om at det hele stadig er rygter. Og at nogle af disse handler om at det kommende mk2 bliver mere lysfølsomt, er der ingen der har talt om 3200ISO base-lysfølsomhed.

6dmk2.jpgFormodentligt fordi det ville være for meget at håbe på.

Uanset, kunne dette hus blive annonceret ( late ) juli og begynde at shippe i august.

Sommeren er dermed potentiel spændende på kamera hus området.

Huse der – i alle tilfælde – kunne tænkes at elske at blive udstyret med en 85mm f/1.4L IS, der også går rygter om.

Læs også  Landets sendenet nu endnu mindre dansk

Den har vi heller ingen pris på, ingen “dato” eller “på hylderne” tidspunkt.

Så gå sommeren i møde, vidende at der formodentligt sker “et eller andet”.

Og at det kunne være et C200 og et 6D Mark II, det håber vi da i hvert fald på.