HBO henter Public Service Pulje penge

Du har sikkert gættet at det handler om at HBO gerne vil vise “resten” af “Pelle Erobreren”, da planen ser ud til at være at producere en serie på otte episoder, der på hver 60 minutter fortæller hvad der sker i bøgerne II-IV af romanserien.

Hovedforfatter bliver Rasmus Heisterberg, der sammen med Per Fly, der er såkaldt konceptuerende instruktør, supplerer det hele med Meta Louise Foldager, der producerer det hele for SAM Productions.

Som vi husker det er SAM Productions en del af, eller delvist ejet af franske Studiocanal, der er en del af Canal+, hvilket burde garantere at produktionen også kunne ender i den francophone del af verden, suppleret med USA, da HBO jo kommer derfra.

megetpelle_.jpgDermed kunne “Erobreren”, som serien ender med at komme til at hedde let blive en global succes, eller blot globalt finansieret og dermed – potentielt – hurtigere gå i produktion.

Indtil videre er der dog bare kastet 657.000 Public Service Puljen kroner, efter produktionen i såkaldt udviklingsstøtte, hvilket jo nærmest kun er penge til de to første frokoster, mens bøgerne diskuteres.

Omvendt, er det jo ikke svært at forestille sig SAM Productions kommer igen, i det sekund de har fundet nogle penge ude i den store verden, i håbet om at DFI er friske på at investere en del millioner i hvad der kunne ende med at blive den første HBO produktion, der har lidt relation til landet.

Læs også  TV2 ruller sig ud

DFI er uanset rigtigt godt glade.

Claus Ladegaard, der er vicedirektør siger:

-“Erobreren” skildrer en væsentlig historisk periode og bygger på et vægtigt litterært forlæg. Alene af den grund er der tale om en serie med betydning og værdi som public service. Det er en klassisk fortælling, der fortolkes og udvikles af en række af dansk films stærkeste kræfter. Det bliver interessant at se det krydset med HBOs originalitet og mod, når det gælder seriefortællingen, slutter han.

Ellers ser det stadig ud til at “Kriger” med 13 millioner kroner i støtte er blandt dem der har modtaget mest i støtte.

Denne serie overgås dog fortsat af “Lykke Per” der nu er oppe på 22,5 millioner kroner i støtte.

Norskov 2 er dog også ved at komme med, med samlet 8,150 millioner kroner i støtte.

Vi har fundet første del af historien, “Erobreren”, der ( vist nok ) baserer sig på bog 1, som det altså ikke er planen at bruge som forlæg.