DR Sommerskole

DR inviterer her i uge 33 “25 unge digitale produktionstalenter ” til såkaldt “innovationssprint på fem dage i DR”, hvor planen er at give de unge håb “frie hænder til at eksperimentere”, og på den måde give DR et indblik i fremtiden “produktions- og fortælleformer”.

Ikke fordi DR ikke kan selv, men fordi at det jo altid er på sin plads at lære.

Derfor er denne gruppe unge inviteret til at producere og lære fra sig i en hel uge, hvor de – i princippet – har hele DR til deres rådighed.

Hvem det så er der kommer med, og hvem det er der er inviteret, er lettere uklart.

drstudie.jpgSikkert er det dog at DR Sommerskole, er en realitet og snart “stiller faciliteter, udstyr og udvalgte eksperter til rådighed for 25 unge produktionstalenter, som skal skabe prototyper på fremtidens produktions- og fortælleformer”.

Ideen er i den forbindelse at disse unge producenter og kreative skal turde “udfordre det, vi plejer i DR” og derfor “får nu chancen for at sætte deres præg på fremtidens måder at fortælle historier p唝.

Dorthe Gude, underdirektør i DR Medieproduktion forklaerer:

-Ambitionen er, at vi ved at invitere unge ildsjæle til et innovationssprint på en uge, får nye perspektiver på vores kerneopgave med at skabe public service-indhold. Ved at sætte de rigtige rammer for skolen er målet at udfolde de unge digitale produktionstalenters viden, kompetencer, netværk, idérigdom og engagement, så det i sidste ende er med til at sikre, at hele DR har fingeren på den digitale puls, starter hun og fortsætter.

Læs også  Liga håndbold er en succes for TV2

-Vi åbner DR og inviterer de unge indenfor. Ikke for at lytte til os, men fordi vi er interesserede i at lytte til og lære af de unge og ikke mindst tage dem seriøst som fremtidens formidlere og brugere af public service, fortsætter hun om hvem der burde søge om optagelse.

-Unge, som tør udfordre vanetænkning, og som er drevet af nysgerrighed og iver efter at sætte deres præg på fremtidens måder at producere historier på, forklarer hun videre.

-Derfor stræber vi efter at få kontakt med produktions- og uddannelsesmiljøer, DR ikke har tradition for at være i kontakt med. Men der skal være højt til loftet: Vi vil i lige så høj grad satse på de autodidakte, visionære unge, der ikke er bange for at tegne uden for stregerne, slutter hun.

Uge 33, der for normale mennesker er fra omkring den 14. august, kræver dog først lige at du bliver optaget og inviteret og alt det der.

Dem der har mod på det, eller som kender en der har det, kan tjekke sitet her ud, hvor det er muligt at finde ud af om du bliver en del DRs innovationssprint.

Ideen er natiurligvis at lade de unge prøve kræfter med det meste, hvorfor “forløbet afsluttes med en præsentation af deltagernes prototyper for et panel”.

Læs også  DR storhitter hos de unge

Og er ideerne gode nok, sætter DR dem i produktion.

Dorthe Gude kan ydermere forklare at “sommerskolen er en del af DRs mangfoldighedsindsats”, der “henvender sig til digitale indfødte m/k fra hele landet med forskellig baggrund”.

Og da forventningen er at “deltagerne har det til fælles, at de har noget på hjerte, og at de arbejder i krydsfeltet mellem anderledes formidlingsgreb, ny teknologi og digitale fortælleformer”, kan der vel ingen tvivl herske om at det nok skal gå hen og blive en succes.

Det er forøvrigt første gang, DR inviterer til sommerskolen.