DR2 går bag om FIFA

En ellers hyggelig forårsmorgen 2015 valgte FBI at gennemføre en heftig razzia mod “hele verdens fodboldforbund, FIFA”.

En razzia, der kom efter “en årelang efterforskning”, der efter FIFAs valg af Qatar som vært for VM i fodbold i 2022, så ud til at have hold i virkeligheden.

Det hele handlede naturligvis om korruption hvilket hurtigt kostede Sepp Blatter posten som FIFA-præsident, samt 25 topfolk i FIFA, der blev anholdt.

Dermed var valget af Qatar, som VM-vært et rigtigt dårligt valg, åbenbart afstedkommet af at nogle penge skiftede hænder.

fat2.jpgDesværre – eller måske ligefrem heldigvis – for DR2s udsendelse, er valgprocessen fortsat under efterforskning af politiet i tre lande, der samtidig kigger på, hvad der ligeledes ligner “massiv korruption”, på flere andre niveauer.

Selve DR2-dokumentaren, der hedder “Familien FIFA ““ en kærlighedshistorie”, kigger i den forbindelse ikke kun på korruptionen i FIFA. Den kigger også på Mary Lynn Blanks, der i en årrække kæreste med Chuck Blazer, fodboldforretningens amerikanske godfather og medlem af FIFA”™s eksekutivkomité.

Det er hende der står frem med hendes historie “om livet i FIFA-familien, de uendelige korruptionssager og hvordan hun endte midt i FBI-sagen”.

Selv Sepp Blatter, medvirker også, hvor han giver hans udlægning af sagen, der er blevet kaldt “årtiers største sportsskandale”.

Mary Lynn Blanks og Chuck Blazer historien, der måske ikke har meget at gøre med “FIFA”™s deroute”, kører det til trods samtidigt, hvorfor disse to “spor” bliver flettet sammen, “da korthuset i Zürich bryder sammen”.

Læs også  DR Drama får en Emmy i New York

Og nu hvor Blazer hurtigt viste sig at være den “afgørende brik i FBI-sagen”, kan der jo ingen tvivl herske om at det er lidt af et scoop DR2 står med her.

fatguy.jpgInstruktør, Niels Borchert Holm siger:

-Mary Lynn Blanks meget personlige historie om forholdet til Chuck Blazer tager os med ind i VIP-lounges og præsidentkontorer, der ellers er lukket land for offentligheden. Det er på samme tid en fortælling om kærlighed og kønsroller og om, hvordan stærke pengeinteresser og storpolitik fordærver en leg. Det er lige dele romantisk komedie og korruptionskrimi ““ og på ingen måde forbeholdt fodboldfans, starter han og bliver suppleret af redaktør Jon Adelsten fra DR Tema og Reportage.

Han forklarer:

-Historien om FIFA er vigtig at fortælle, fordi de fleste af os kun kender FIFA som dem, der står bag de storslåede slutrunder ved VM i fodbold og alle de positive budskaber om fairplay på bannerreklamerne. Dokumentaren “Familien FIFA ““ en kærlighedshistorie” giver seerne et unikt indblik i en dybt korrumperet kultur, der holder både håbefulde VM-værtslande og fodboldfans verden over for nar, starter han og fortsætter.

-FIFA er blevet et massivt brand ““ ikke mindst for yngre generationer gennem det populære computerspil ““ og derfor er vigtigt at vise et mere nuanceret billede af, hvad FIFA også står for, slutter han.

Læs også  NENT Group i luften juli

Der er premiere den 8. juni på DR2.