NBC køber sig ind i Euronews

NBC News, ser ud til at have besluttet sig for at nyheder i Europa, i dette tilfælde i form af Euronews, skal op i næste gear.

Til formålet har de købt 25 procent af Euronews, hvilket måske ikke lyder af meget, men som altså er nok til at man kunne forestille sig at størrelsen ophører med – næsten – kun at leve i og omkring Bruxelles.

Et gæt kunne ydermere være at de nye medejere finder det relevant at gå amok på de nye og sociale medier, suppleret op med at US ( NBC ) nyheder kunne ende i Europa og omvendt, selv om at – hvad der kunne tænkes at være et mindretal – hellere vil kigge indad i USA.

mangeskraerme.jpgNBC News kalder uanset dette Euronews for “the Most Influential Destination for European Journalism”, hvilket må siges at ligne en overdrivelse idag.

Men som kunne tænkes at være planen med deres investering i Euronews, hvilket jo lyder sjovt nok.

Media Globe Networks er fortsat majoritets indehaver af Euronews, og de eksiterende “public shareholders” får lov til at beholde deres andel.

Første skridt med ny delejer, er dog ved at træde i kraft.

Størrelsen kommer nemlig til at hedde EuronewsNBC, hvorfor de +500 journalister der dagligt producerer indhold til 434 millioner hjem i 158 lande, på 12 sprog, kunne tænkes at blive udviklet også.

Læs også  Atomos kan også streame

europaipad.jpgAndrew Lack, Chairman of NBC News and MSNBC siger:

-If we had started with a blank slate we still could not have designed a better partner for NBC News as we look to strengthen our global reach. Euronews has unmatched scale as well as the unique ability to offer international coverage rooted in a local sensibility in every country and language it spans, slutter han og bliver suppleret af Michael Peters, CEO of Euronews.

Han siger:

-The expertise of NBC News combined with the uniqueness of Euronews European DNA, will allow us to fully realise our “All Views” editorial philosophy. This unrivalled collaboration reflects our shared commitment to unbiased reporting. It also strengthens Euronews mission to empower people around the world with independent information they can trust. In the competitive international news market, Euronews aims to be the go-to media outlet for expertise on European affairs. This is a new age for Euronews and we are pleased to partner with the outstanding NBC News team, slutter han.

Deborah Turness, President of NBC News International, kommer til at stå for NBC delen af denne udvikling.

rodbreaking.jpgHun siger:

-Euronews is a unique news organization, with unparalleled reach in 12 languages, starter hun og fortsætter.

-Together NBC News and Euronews will strengthen and deepen the commitment to European journalism and the “All Views” brand. We will create compelling programming and content that will give voice to the people, the views and the diversity of Europe. It”™s an immensely exciting time to be investing in Europes story, slutter hun.

Læs også  Hvad er så det der Atomos ProRes RAW

Det er som tidligere pointeret tilfældet at Euronews indhold vil blive brugt på NBC News og MSNBC platforme.

Euronews opgør selv deres seertal til at være i omegnen af 52 millioner TV seere dagligt.

Læs mere om størresen her, hvor det fremgår af Euronews er fra 1993 og at Africanews, er en del af familien.

Her deres livestream, der ser ud til at have kørt fra engang i maj.