Specs på den nye iMac Pro

Folk der har brug for hardcore tal knækkere, også kendt som computere, der i dette tilfælde hedder noget med Mac, bliver nok nødt til at- i det mindste – at overveje om de ikke bare skal arbejde lidt langtsomt frem til december.

Herefter kan de til gengæld få lidt fart på.

Der kommer de – kommende – Imacs der nu hedder Pro, hvilket bør tages seriøst.

De er nemlig udstyret med 8-10 eller 18 -Core CPUer, hvilket burde være nok regnekraft til at få de fleste til at knibe en tåre.

imacpro.jpgEfterårets 1000Mbit/s kameraer, eller 12bit RAW optagelser kan nu komprimeres til H266 på nanosekunder, ganske som at den bunke Terabytes der blev optaget om formidaggen, problemfrit kan holdes i RAM

Altså hvis der opgraderes oven i grundmodellens 32GB 2666MHz DDR4 ECC RAM.

Er det for lidt, er der allerede fra starten af plads til 128GB.

Skærmen er fortsat den nu kendte – bu bare opdaterede – 27-tommers 5K Retina skræm, med 5120×2880 i opløsning, der kan bruges som lygte, da det ydermere er en 500 nits 10bit skærm.

Der – naturligvis – kan håndtere DCI-P3 farver.

Er du bange for at grafiskken ikke kan følge med den indbyggede 1,2 eller 4TB SSD disk ( i noget de kalder for Dual SSD, hvilket lugter af indbygget hardware RAID ?).

Læs også  Sony er på ISE2017 med Beyond Definition

Der er et par Thunderbolt3 eller USBC huller, der kan flytte nok data til at de fleste er mere end glade.

Grafikken er næste genetarions “Vega GPU”, konkret Radeon Pro Vega 56, der i den lille model er født med 8GB HBM2 hukommelse.

imacmir.jpgBare rolig, der kan opgraderes til 16GB, så det mest kan altså lade sig gøre nu. ( til december)

Det er muligt at tage ind, sende ud og kombinere på netop så mange måder at man nærmest skulle tro at der er tale om en pro model.

Hvad der så er sket og hvad et sådan monster ender med at koste, finder vi ud af engang senere på året.

Omvendt kan der vel ingen tvivl herske om at de mange Cores, koster, så helt billigt bliver det nok ikke at komme igang. ( start pris er 4999 dollar, så det er faktisk til at klare for de fleste )

Omvendt burde selv en 8-10 core maskine kunne leve i en del år, da netop evnen til at multitaske jo ikke bliver langsommere, bare fordi der går lidt tid.

Folk der rent faktisk ved hvad en sådan computer kan, kan allerede nu glæde sig til de 22 Teraflops, denne maskine kan performe. ( vist nok maxet helt ud, så den bliver nok sygt varm )

Læs også  Ny spiller i converter krigen

Maskinen blev præsenteret på det netop afholdte WWDC, hvor stort set alle macs og alle iPads blev opgraderet.

En udvikling der blandt andet betyder at en iPad kan optage 240fps i 720P nu eller 120fps i 1080P.