Operation X: Kræftbørn

Så er Morten Spiegelhauer ellers tilbage med fuld fart og lidt til.

Denne gang er han ude med afsløringer, i “Operation X: Kræftbørn misbrugt til indsamlingsfup”, der handler om hvordan en “forening” har fundet ud af at snyde med de penge velvillige og barnhjertige mennesker donerer til netop kræftramte børn.

Det kan – som du har gættet – næsten ikke blive mere taveligt.

mortenmir.jpgNoget Morten Spiegelhauer må formodes at pointere en række gange her den 15. juni, hvor en “forening”, der snyder de ellers velmenende mennesker pænt mange penge, så de selv kan leve i sus og dus, åbenbart i blandt andet Barcelona og Malaga og i Odense, “hvor konfrontationen med en af bagmændene udvikler sig helt grotesk”.

Hvordan finder du først ud af, når du ser med den 15.

Heldigvis vil du der også kunne opleve “hvem, der står bag”, ganske som “fiktive historier om kræftsyge børn” er en af de måder bagmændene snyder penge fra “velmenende danskere”, som TV2 videre skriver det.

Foreningen det hele handler om, hedder i den forbindelse “Foreningen for danske kræftramte børn”, der åbenbart bruger alt fra falske navne, fordækte adresser og forresten holdte “vilde fester”.

Altså når de ikke lige “samler donationer ind” og giver “op mod 80 procent af pengene tilbage til de syge, danske børn i form af legetøj til sygehuse, fodboldarrangementer, ture i Tivoli”, og endelig muligheden for at “få en behandling i udlandet”.

Læs også  DR ligger lidt mere ud i byen

Der er dog “noget, der ikke stemmer”, i følge Morten Spiegelhauer.

Som eksempel viser “”interne dokumenter” at “telefonsælgerne har fået tilsagn om donationer for op mod 100.000 danske kroner om dagen”, samtidig med at “ejeren af callcentret er tråde ind i selve foreningen”.

Det store spørgsmål, og – naturligvis – det som Morten Spiegelhauer, kan svare på er “hvem står bag” og “hvor forsvinder de mange penge hen”.

Der er premiere den 15. juni, og vi gætter på at det vil være muligt at se med på Play, kort efter.