Musthave aflader

Enkelte har sikkert bemærket at batterierne er vokset en del, de sidste mange år.

Og nu hvor de såkaldte IATA regulations er blevet opdateret til at foreskrive at Li-Ion batterier ikke må være mere end 30 procent opladte, skal du altså enten have en kraftig Tungsten pære med, du kan bruge til at aflade alle dine batterier, før du flyver – selv som cargo – eller investere i en af de her LPD Dischargers, der kan det samme, og det endda så præcist at batterierne netop er nede på 30 procent kapacitet i en fart, helt uden at det giver unødige udfordringer.

Blot for en god ordens skyld, kan man mene at lufthavnene ingen muligheder har for at tjekke om batterierne er “nede på 30 procent”.

gudlogvmount.jpgIgen, de kan pænt hurtigt finde den knap der viser hvor meget batterierne er ladt op.

Og da IATA regulations nu giver dem lov til at beholde ( og bortskaffe ) batterier der er oppe over 30 procent, kunne du i værste fald flyve langt væk, blot for at konstatere at du ingen batterier har med.

Alt sammen noget der kan undgås med denne – helt nye – LPD Discharger, der kan “flade” op til fire 90 Wh batterier samtidigt på omkring tre timer.

Læs også  Corona som Event TV

Det er med andre ord ikke bare sådan at tage ud og rejse, uden at have planlagt det hele.

Andrew Butler, Product Manager of Anton/Bauer siger:

-IATA’s tightened regulations for battery transport has created a big dilemma for rental houses and international broadcasters whose customers or crews needed to fly home from a remote shoot, starter han og fortsætter.

-Until now, there’s been no elegant way to discharge batteries and it isn’t feasible for the crew to carry large quantities of batteries into the cabin as carry-on. But with our new LPD, our customers can discharge and ship their batteries in full compliance with the regulations and then breeze through security, slutter han.

tekstyt.jpgLPD, der er en “microprocessor styret enhed”, kræver end ikke strøm.

Den spiser bare det strøm der er i batterierne, der efterfølgende er “travel-friendly” og fordi de overholder loven, kan produktionen jo skrive “er nede på 30 procent”, på eller ved batterierne, hvorfor batterierne aldrig vil blive konfiskeret.

I bedste stil er der en hulens masse strøm i de her fire 90 Wh batterier, hvorfor der både er er blæsere og såkaldte termostat styring af enheden, så du end ikke behøves at tænke den mindste smule over hvad der sker, mens batterierne bliver afladt.

Læs også  Det handler om 4K Raw optagelser

I bedste stil er denne LPD både ude i Gold Mount og V-Mount versioner, så alle kan få glæde af nyheden.

Vi har ingen anelse om hvad den koster, så tag en snak med din batteripusher.

Der – måske – også kunne tænkes at have alternative løsninger.

Ellers kan du læse videre heromkring

Her informations videoer fra sidste år, der officielt trådte i kraft sidste år, men som reelt først bliver overholdt nu.