Hella Joof på vej til FilmFyn

Hvis der stadig findes enkelte der ikke har bemærket at film på Fyn, der også sagtens kan være TV serier, er en ting, understreger Hella Joofs kommende film “Happy Ending”, der bliver optaget i Faaborg og Svendborg i sensommeren 2017, at det er tilfældet.

Hella Joof, der tidligere har instrueret “”En kort en lang”, “Fidibus” og “Oh Happy Day”, suppleret af hele holdet fra “All Inclusive” er derfor på vej med Fyn, hvor en “komedie om: Hvad sker der med kærligheden, når vi bliver pensioneret og indser, at livet er for kort til ikke at leve det fuldt ud”.

hella850.jpgDer er optagestart den 21. august på det som FilmFyn kalder for deres investering, med forventet slut den 6. oktober, hvor holdet må have set så meget af Fyn at det er på tide at tage videre alligevel.

Hella Joof forklarer filmen sådan:

Vi vil lave en smuk og sjov og trist og kærlig og liderlig film om dem, der i folkemunde bliver kaldt “den grå lagune”. Dem der har friværdi og rejser med Politiken Plus. Og vi vil eksplorere i den rustne kærlighed og seksualitet og glæde os over, at det aldrig er for sent, og at det der ligner en tragedie kan være porten til et nyt uopdyrket land, understreger hun og hentyder dermed til at “Happy Ending” er baseret på et originalt manuskript af Mette Heeno.

Læs også  Sommeren er TV færdig

En kvinde biografpublikummet kunne tænkes at kende for “All Inclusive”, og “TV serier “Bedre skilt end aldrig”, “Lærkevej” og endelig “Terkel i knibe”.

De to ledende spillere bliver Birthe Neumann og Kurt Ravn, med Marianne Høgsbro, Mette Munk Plum, Charlotte Sieling, Tammi Øst, Kurt Drejer, Rikke Bilde og andre i de supplerende roller.

Producent er Happy Ending Film & TV v/ Mie Andreasen. Og der er fundet lidt gryn hos FilmFyn, DFI/Markedsordningen, TV2 Danmark og Nordisk Film Distribution.

Producer Mie Andreasen glæder sig.

Hun siger:

-Vi glæder os over, at FilmFyn er med ombord på filmen og glæder os til et frugtbart samarbejde. Vi oplever netop i det samarbejde at kunne tilføre en væsentlig production value, som indfrier de høje ambitioner, vi har med filmen. Fyn har en enestående og unik natur i Danmark, som på alle måder kommer til at klæde denne film, slutter hun.

Der er biografpremiere den 25. december 2018. 

Synopsis:

Helle glæder sig vanvittigt meget til, at hendes arbejdsnarkoman af en mand, Peter, endelig går på pension, så de kan tage hul på livets efterår sammen. Hun har planlagt, hvordan de skal nyde livet og hinanden ““ og tage på nogle af de mange rejser, som Peter aldrig havde tid til. Men da han kommer hjem fra sin sidste arbejdsdag med den glædelige nyhed, at han nu skal til at være vinimportør og pendle mellem Danmark og Frankrig, tager livet en overraskende ny drejning. Helle og Peter går fra hinanden, og de begiver sig hver især ud på en hæsblæsende opdagelsesrejse med nye muligheder, problemer og drømme”¦ Men kan man starte forfra efter 50 års ægteskab? Og kan man i det hele taget undvære hinanden? Happy Ending er en sjov og fræk fortælling om at turde starte forfra selv når alt synes forbi.

Læs også  Streamerne vil voldsomt gerne være TV

Holdet

Instruktør ““ Hella Joof

Producer ““ Mie Andreasen

Produktionsselskab ““ Happy Ending Film & TV

Manuskriptforfatter ““ Mette Heeno

Fotograf ““ Kim Høgh Mikkelsen

Production Designer ““ Mette Rio

Tonemester ““ Roar Skau Olsen

Chef kostumier ““ Pernille Holm

Chef sminkør ““ Charlotte Laustsen

Klipper ““ Julius Krebs Damsbo

Læs mere om FilmFyn, her