Tid til Rita

Har du ikke fået set de sidste par episoder af den sidste sæson af “Rita” er det måske det du skal bruge din sommer på.

Den vellidte Rita, er nemlig på vej tilbage i endnu en sæson, hvor hun er “tilbage i hendes barndomsby, hvor hun må starte forfra”.

Ikke overraskende kommer denne sæson derfor til at handle om Ritas rodløshed, der bliver eksemplificeret i form af et “gensynet med fortiden og gamle bekendtskaber”, der “får hende til at tage livtag med hendes egen rodløshed”.

Og selv om at de starter lidt sent henne i Ritaland, der den 21. august, er der jo ingen grund til ikke at se med.

Når der er premiere på TV2 og TV2 Play.

rita.jpgSom TV2 videre skriver det, er det der du – endnu en gang – skal til at “tage godt imod den politisk ukorrekte lærer, der selv var elev engang”.

Serien, er i den forbnindelse end ikke optaget færdig, hvorfor der fortsat ikke er sluppet meget andet ud, end at denne sæson ender på otte episoder og lander på TV2 til efteråret.

Jobbet på Islevgård Skole, er ikke mere.

Og hvis det ikke var nok, bor hun nu hos hendes datter Molly mens hun arbejder på en burgerbar.

Læs også  Masser af fiktion på vej mod TV2

Rita er dog ikke frisk på det job, hvorfor hun “må tilbage på skolebænken – i mere end én forstand”.

Noget den opfindsomme starter op på i barndomsbyen, hvor hun “starter forfra”.

I bedste stil er vi et par stykker der ikke har helt styr på hendes barndomsby, hvilket dog ikke betyder andet at det bliver endnu sjovere at se med.

Rita får nemlig “job på den skole, hvor hun selv har gået”, hvor tiden bliver brugt til at “dykke et lag ned og finde ud af, hvordan Rita er blevet den Rita, hun er”.

Og selv om at det heller ikke kan overraske, får “gensynet med fortiden og gamle bekendtskaber Rita til at tage livtag med sin rodløshed”.

Christian Torpe, der er såkaldt “Creator” siger:

-Det har været fantastisk at arbejde med Rita og de andre karakterer nu i fire sæsoner. At få lov til at finde nye sider af dem, se dem udvikle sig lige så stille, lære af deres fejl og tage konsekvenserne af deres valg. Rita i sæson 4 er ikke den samme, som hun var i sæson 1. Tvivl har sneget sig ind i hende. Måske er hun ved at blive voksen, hvis hun da kan det. Måske er der noget, der skal overstås først – og det er i høj grad det, sæson 4 handler om, slutter han.

Læs også  1080P HDR begynder at ligne en trend

Faste seere kan derfor se frem til masser af Mille Dinesen suppleret af Lise Baastrup og Kristoffer Fabricius.

Der bliver dog også plads til nye ansigter.

Blandt disse kan seerne glæde sig til Charlotte Munck, Kurt Ravn, Ole Lemmeke og Kenneth M. Christensen. 

Hovedforfatterne er fortsat Christian Torpe og Jannik Tai Mosholt, der får hjælp af Lars Kaalund og Natasha Arthy, der instruerer.

Serien er – vist nok – den første Netflix her i landet.

Eller den første hvor Netflix er “lidt” med inde over.

Det er fortsat SF Studios ved producer Jesper Morthorst der producerer for TV2.