TV2 satser med danske programserier

Sommeren på TV2 byder som – sædvanligt – på masser af danske programserier, herunder “Sandheden om vores au pair”, der kigger ind hos familien Hembo i Herning.

Der bliver dog også plads til sport, som vi kunne fortælle at DR satser på.

Som TV2 skriver det, er sommer lig med “cykelløb i verdensklasse”.

Det er med andre ord snart tid til “Tour de France”, der i Odense og fra Frankrig, overdækker (?) “verdens største cykelløb”, der i år bliver til endnu flere timers TV, end året før.

TV2 er dog så venlige at de ikke fortæller hvor mange timer de sender “Tour de France”, hvilket er positivt, da enkelte jo kunne få helt ondt af sig selv over hvor mange timers TV de lige fik set under “Tour de France”.

hella2.jpgEllers er TV2 jo med i Holland, til EM i fodbold for kvinder.

Og hvis du skulle have glemt det, er det jo – i disse dage – 25 år siden, det lokale landshold blev til “EM-heltene fra 1992″.

Noget TV2 har besluttet sig for at fejre voldsomt.

Der er som eksempel premiere på “Sommeren “™92″, suppleret op med “Legenderne”, som TV2 Charlie sender.

TV2 fortsætter som tidligere med at sende “Go”™ morgen Danmark” og “Go”™ aften Danmark”, da der – som de skriver det – stadig er mange “nyhedsbegivenheder i Danmark og resten af verden”.

Læs også  Facebook og Youtube løber nu totalt fra TV

“Go”™ aften Danmark” holder dog sommerpause under Tour de France.

Christian Grau og Anders Breinholt er lidt tilbage med “vi elsker biler”, hvor de som altid besøger alt fra “de kongelige garager” til “camping (biler ) i luksus- og fattigmandsudgaver.

Og naturligvis er der stadig plads til quizzer som “Gæt en lastbilchauffør”.

Ellers, kan seerne glæde sig til “En stor dag på godset” der besøger “dansk kulturhistorie”, i form af “de store godser”, hvor Lene Beier besøger godsejere og andre steder “der har været i familiens eje i mange, mange år”.

Ideen er at seerne skal se hvordan “arbejdet og tankerne” er hos “de mennesker, der står med det store ansvar for et gods”.

En anden nyhed er “Sukkertoppen”, der er et “nyt kageprogram”, hvor Mette Blomsterberg er vært.

Her skal “professionelle konditorer konkurrerer om at lave de flotteste og mest velsmagende kager”.

Kanalchef Lotte Lindegaard, forklarer:

-Her er tale om, at kage bliver til stor kunst, og vi glæder os til at vise denne nye programgenre på TV2 hen over sommeren, slutter hun.

lastbil.jpg“Sandheden om vores au pair” kigger videre på “den omdiskuterede au pair-ordning”.

Indtil videre i tre programmer, hvor tre værtsfamilier følges, og derfor giver seerne et “indblik i, hvordan au pair-ordningen, der oversat betyder “på lige vilkår”, fungerer i virkelighedens verden”.

Læs også  MTG Studios på vej med en til

Lotte Lindegaard forklarer videre:

-Der er ikke tradition for debatskabende dokumentar hen over sommeren, men vi vil gerne prøve. Vi sender bl.a. mødrene i tre danske au pair-familier til Filippinerne, så de danske kvinder kan se, hvad der får unge au pair-piger til at rejse 10.000 kilometer væk hjemmefra til det kolde nord. Hvad er pigernes motivation og forventninger? Hvordan ser danske værtsfamilier på ordningen, og hvordan forstår de den “kulturudveksling”, som ordningen skulle indeholde, slutter hun.

Faste seere af “Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed” kan også glæde sig.

Der kommer nemlig nye afsnit hen over denne sommer.

Ellers er det blevet tid til “Føde godt ““ hjemme bedst”, der – som titlen antyder – er en programserie der “følger et hold dygtige jordemødre, som arbejder hjemme hos gravide, der ønsker et fødselsforløb i hjemlige omgivelser frem for på hospitalet”.

Slutteligt kommer “Hellas have”, hvor Hella Joof har kastet sig ud i livet som “haveejer”, efter et liv i en lejlighed.

Folk der først tænder for deres TV sent, nu hvor det jo er ved at blive sommer, kan i den forbindelse glæde sig over at “Det sene sommershow” kommer tilbage på TV2 i år.

Det er igen Thomas Warberg der “sommerhygger og laver sjov med kendte gæster”.

hellahave.jpgLotte Lindegaard forklarer:

Læs også  Snart jul på TV2

Sommeren er blandt andet kendetegnet ved, at vi kommer senere ind fra haven for at se TV, og “Det sene sommershow” klokken 22.45 ““ eller på TV2 Play når det passer os ““ passer godt ind i den danske sommerstemning, slutter hun.

Faste formater som “Kurs mod fjerne kyster”, “Gutterne på kutterne” og endelig “Loppe Deluxe”, supplerer programfladen op med genudsendelser.

Fra uge 27 genoptager TV2 ydermere “Stem en film” konceptet, hvor “fredagens film vælges af seerne.

Som altid, vil det være en dansk film mod en udenlandsk.