TV2 udvikler samarbejdet med regionerne

TV2s hovedkanal og TV2 News er og bliver et par nyhedhungrende kanaler.

Så meget at TV2 Danmark nu udvider samarbejdet med TV2/Fyn, der skal til at levere en del mere indhold til “hovedkanalen”, så hele landet både kan se hvad der sker på Fyn, men også som en del af et stadig stærkere samarbejde mellem regionerne og TV2.

Som eksempel nævner TV2 en historie om en “alkoholiker og kontanthjælpsmodtager Jan Evers”, der af blev sendt i jobtræning på et værtshus.

En historie der startede på TV2/Fyn, men som blev til en national historie, til gru for Odense Kommune, der ikke rigtigt tænkte sig om der.

tv2_fyn.jpgTV2/Fyn direktør Esben Seerup siger:

-Samlet giver vores nye samarbejdsform i al sin enkelthed bare bedre journalistik for hele Danmark ““ og fra hele Danmark, starter han og fortsætter.

-En model er, at vi på TV2/Fyn står for selve nyhedshistorien, mens TV2 Nyhederne anvender sine ressourcer på at komme dybere ned i nyheden og perspektivere den. Når det lykkes at komme yderligere i dybden med nyheden, kan det bruges af os begge og være til gavn for både TV2 og os, slutter han og forklarer dermed hvordan et samarbejde kan etableres med en region, der jo ikke behøves at hedde TV2/Fyn.

Læs også  MTG Studios på vej med en til

TV2/Nord er således ligeledes et “regionalt nyhedscenter for TV2 i Nordjylland”, hvor TV2/Nords direktør fastslår at:

-TV 2 og TV 2-regionerne tilsammen har Danmarks stærkeste nyhedsmaskine, slutter han.

Forskellen er dog til at se, da TV2 Nyhederne og deres såkaldte “centrale nyhedsredaktion” bor i samme by som TV2/Fyns.

Uanset dette vil dette nye samarbejde resultere i at flere vil komme til at opleve historier fra Fyn, der ellers – bare – ville have fået et liv på denne regionale station.

Nu kan en historie både ende på hovedkanalen og/ eller News og tv2.dk.

Samarbejdet, vil uanset betyde at regionale nyheder får en tur i den “nationale nyhedsmaskine”, der – omvendt – kan placere den enkelte historie i et nationalt sammenhæng, der ikke fungerer på en regional TV station.

Med andre ord masser af potentielle fordele for begge parter.

Nyhedschef Jacob Kwon, TV2 Nyhederne, forklarer:

-Det geografiske sammenfald mellem TV2 Nyhederne og TV2/Fyn kræver stærk koordinering af indsatsen i løbet af dagen, og det arbejder vi benhårdt på, starter han og fortsætter.

-Det skete for eksempel i sidste uge, hvor flere børn og voksne på Det Fynske Dyrskue i Odense kom slemt til skade, da en 500 kg kvie rev sig løs og skabte panik, slutter han.

TV2/Fyn bliver ydermere TV2 og TV2 News såkaldte “Live-beredskab”, der som i tilfældet med en stor historie fra Lindø og rapporterede “live” og planer om udvidelse og nyansættelser, før TV2 havde fået fat i den historie, red. )

Læs også  Der bliver fusket med fisk mener Operation X

Redaktionschef Mads Boel, TV2/Fyn, forklarer:

-Vi har vores egen nyhedskanal og har stor erfaring med live-transmissioner. Dette live-beredskab er også en del af samarbejdet med TV2, starter han og henviser til netop Lindø historien.

-Selvfølgelig kan der være historier, som er så store, at begge stationer sender folk af sted, men på Lindø virkede det som et dumt ressourcespild, der gerne skal undgås, slutter han.

Samarbejdet der er ganske omfattende har ydermere resulteret i at Christina Schmidt og Ken Petersen, der begge er fra TV2/Fyn, har været på “en uges udveksling” hos TV2, for der at lære “Nyhedernes arbejdsprocesser, redaktionelle tænkning og procedurer, mødestruktur” og helt sikker meget mere.