TV2 på vej med Kriger

Det handler om fællesskaber, loyalitet og forræderi blandt krigsveteraner, rockere og politifolk, når “Kriger” ender på skræmen engang i efteråret 2018.

Serien, der er støttet heftigt af Public Service Puljen med 13 millioner kroner kommer blandt andet ttil at byde på Dar Salim og Danica Curcic, der spiller efter Christoffer Boes pibe, da det er ham der instruerer.

“Kriger” er ydermere en “kærlighedshistorie mellem veteranen CC og politikvinden Louise.

noglespillere.jpgChristoffer Boe, forklarer:

-TV er nutidens legale narko, men når det er bedst, er der ikke kun tale om en tom rus og en lang kamp mod abstinenserne indtil næste afsnit. Det er også med TV, at fiktionskaraktererne kan få lov til at udfolde sig i fuld bredde, samfundstemaer undersøges, og livet dramatiseres i alle dets mange nuancer af grå. Det er narko med indhold! Ambitionen med “Kriger” er klart at give tv en skarp, moderne og potent miniserie, som ikke ser sig tilbage – mens den bevæger sig væk fra samtalekøkkenerne og den daglige weltschmerz og ud i samfundets periferi, hvor mænd og kvinder lever og dør for at forsvare deres idealer, slutter han.

Den konkrete historie er at CC netop er kommet “hjem efter aktiv militærtjeneste i forskellige krigszoner”.

Desværre døde CCs “bedste ven, Peter” på den sidste tur, hvorfor CC – “Hjemme i Danmark” er “plaget af skyld” samtidig med at han “ikke kan finde sig til rette i et samfund, som helst vil glemme alt om krig”.

Læs også  PBS TV på vej ned af listen

Han kaster sig derfor ud i at “hjælpe han Peters enke, politiefterforskeren Louise, der har særligt fokus på bandekriminalitet og i særdeleshed på rockerkongen Tom”.

Og nu hvor manuskriptet er skrevet af netop Christoffer Boe og Simon Pasternak, kan der vel ingen tvivl herske om at der er noget at se frem til.

Ud over Dar Salim, Danica Curcic og Lars Ranthe, kan seerne se frem til Nicolas Bro, Søren Malling, Natalie Madueño, Jacob Oftebro, Andrea Vagn Jensen og andre.

Fiktionschef Katrine Vogelsang, siger:

-Det er helt fantastisk, at Christoffer Boe, som er en instruktør i særklasse, har haft mod og lyst til at kaste sig over TV-serie-formatet. Det er en ære, at han vil være med til at løfte TV2s fiktion, som vi har store planer med. Jeg er helt sikker på, at hans visuelle kunnen og kunstneriske vision vil løfte dansk TV-drama til et nyt niveau med “Kriger”, slutter hun og bliver suppleret af producer Jonas Allen.

Han siger:

-Med “Kriger” ønsker vi at kombinere vores TV-serie erfaring med Boes markante kreative tilgang og visionære kræfter og skabe en vidtrækkende, intensiv serie om fællesskab, loyalitet og kærlighed, slutter han og løfter dermed sløret for at det er Jonas Allen og Peter Bose fra Miso Film, der står bag denne kommende serie.

Læs også  DR på vej mod glemslen

De har tidligere stået bag “Den som dræber”, “Dicte” og tidligere “Varg Veum” og endelig “Frikjent”.

Christoffer Boe har sidst stået bag “Spies og Glistrup”, tilbage i 2013. 

Instruktøren er ydermere på vej med “Journal 64″ med Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares i de ledende roller.

Denne produktion er “den fjerde TV2-støttede film baseret på Jussi Adler-Olsens bestsellere om Afdeling Q”.

Nordisk Film- og TV Fond og Fremantle International Sales er også inde over “Kriger”.