Tid til en Mini Eclipse

Eclipse XL der er den runde kugle du monterer foran på din helikopter, der sørger for at selv meget lange optikker ikke ryster, uanset hvor vildt piloten flyver, har fået en lillesøster.

mili.jpgDenne der hedder Mini Eclipse, er netop ankommet til England, for nærmest øjeblikkeligt at tage til Uganda, efterfulgt at nogle uger i Syd Korea, hvor den laver lidt “Black Panther” for Marvel.

Nyheden, der er indkøbt af Marzano Films, der bor hos Cinemoves Europe, der – naturligvis – er i Pinewood Studierne, stod med andre ord ikke stille længe, før den kom ud og flyve.

Nyheden, for Mini Eclipse, er nemlig et helt nyt produkt, der blev vist frem på BSC Expo i februar, er i dette tilfælde “født med” et Alexa M, udstyret med en Fujinon Premiere 4K 24-180 der klarer T2.6 hele vejen igennem, uden tab af lys, der var nødvendigt i Syd Korea, hvor fotografen og helikopteren fik at vide at de ikke måtte lande, ( night landings ).

vandflyver.jpgSom vi forstår det, overhovedet.

Derfor blev/bliver optaget i ARRIRAW på en Codex optager, der er en del af den “split head option”, løsningen her er udstyret med, på optagelserne til “Black Panther”.

Fordelen ved dette system er omvendt at det er muligt at skifte “optage kort” (?), i luften, og først aflevere optagelserne når lyset ( dagslys ) er kommet igen, hvor det – igen som vi forstår det – var muligt at lande.

Læs også  Tid til Rita

Selve Mini Eclipse, baserer sig på Gen V stabilization technology fra Eclipse XL systemet, der dog har det indbyggede problem at det virkelig er en “big brother”, der er så stor at det kræver specielt store – og dermed langt dyrere i drift – helikoptere.

Det problem har Mini Eclipse ikke helt så meget.

pegned.jpgMini Eclipse er ydermere optimeret siden den originale XL, hvorfor den nu har “the ability to track a sighted or unsighted moving target”, suppleret med muligheden for at skifte og udbalancere – stort set – alle kameraer, suppleret med elektronik, der både fatter og kan håndtere stort set alle typer af optikker.

Folk der ved noget om helikoptere, vil vide at netop valget af helikopter betyder noget i denne forbindelse.

Selvskabet bag – indkøbet af – Mini Eclipse, valgte nemlig at gå fra ( at investere ) i en single Squirrel til en twin engine BO105, der ikke har nær så højt et landings stel, hvorfor XL ikke længere kan monteres.

Derfor blev der investeret i en mini Eclipse, der ikke – kun – befinder sig 5 centimeter fra jorden, når der landes ( hvis de havde valgt at montere deres XL i stedet ).

Marzano Films, er i det hele taget specialiseret i alt der er monteret i noget gyro eller i en gimbal.

Læs også  DR kan stadig det der med seere

luft1.jpgPå almindelige hverdage tilbyder de således også drone arbejde, typisk udført med en Alta 8 og en Movi fra Freely, eller endnu vildere ting fra deres Aerigon UAV.

Læs mere om de vilde mennesker i Marzano Films, her og de uendeligt mange spillefilm, de har hjulpet de sidste mange år.