DR går også sommeramok

DR satser denne sommer på at komme “rundt i Danmark”, mens seerne kigger på.

Seerne kan således glæde sig til at hele Danmark bliver “omdrejningspunktet i en række nye programmer på tv og radio, som DR viser i de kommende uger”.

ung3.jpgSå meget at der hver dag “vil der være nye programmer fra DR på tv, radio og digitalt”.

Mediedirektør Henriette Marienlund forklarer:

-Det er vigtigt for DR, at vores programmer afspejler livet i alle dele af landet. Og hvilket bedre tidspunkt at vise Danmark frem end netop nu. I flere af vores sommerprogrammer kommer vi derfor land og rige rundt, og viser både de kendte og mere ukendte sider frem. Der bliver plads til underholdning, indsigt og dyk ned i danmarkshistorien med overraskende og spændende historier fra mange forskellige egne af landet, starter hun og fortsætter.

-I “Rejsen til de øde danske øer” på DR2, kan seerne lørdage komme med Lasse Spang Olsen, forfatter Christina Vorre og kokken Thomas Rode til forskellige ubeboede danske øer. Og for børnene vil Sommer Summarum over fem uger tage dem med rundt til forskellige steder i det danske land, forklarer hun videre.

-Selvom mange danskere vil bruge den kommende tid på ture til stranden eller med cyklen en lun sommeraften, er det vigtigt, at DR også om sommeren tilbyder et bredt udvalg af public service- indhold og ikke mindst nye, spændende programmer. Med førstegangsudsendelser af programmer hver eneste dag hele sommeren vil der være nyt og spændende fra DR at kaste sig over på både tv, radio og digitalt, slutter hun.

adamnogen.jpgOg det ser der ud til at blive en masse af.

Tag som eksempel “Ud i Danmark”, der kommer på DR1.

Her er det Sisse Fisker og Mark Stokholm, der hele sommeren igennem besøger “landets mange egne efter de ukendte historier, som kan bidrage til at gøre danmarkshistorien endnu større og mere farverig”.

Indtil videre er det planlagt at “Vores ukendte Danmark” kigger forbi en række “udvalgte byer over hele landet, hvor der i hvert program er et panel, bestående af lokale og kendte danskere med tilknytning til egnen, som beslutter hvilken historie, der fortjener en plads i vores allesammens Danmarkshistorie”.

Læs også  Charlie succes fortsætter

DR byder også på “På Landevejen”, hvor Birthe Kjær, Kandis, Huxi Bach, Folkeklubben, Rune Klan og Lis Sørensen er med.

DR er med på deres såkaldte “tourbiler”, når disse kendte besøger ( andre ) “små og store afkroge af Danmark”.

ungt2.jpgSom eksempel Hjørring, Svendborg, Næstved, Juelsminde og Fanø.

Der bliver også plads til “Guld i Købstæderne”, der i en ny sæson, “opstøver danskernes skatte fra gemmerne i det Sønderjyske, nærmere bestemt Haderslev”.

DR2 kigger dog også ud over grænserne, konkret helt hen til Tyskland, der for specielt uindviede er “vores naboland”.

Her er det blevet tid til “det snarlige tyske valg”, som interesserede kan høre mere om på DR2.

Formatet der hedder “Tyskland: Den store nabo” følger værten Steen Nørskov der sammen med flere tyskere og danskere taler om “Tyskland, om tendenser, aktuelle begivenheder og det, der optager tyskerne lige nu”.

Nu hvor vi alligevel er uden for landets grænser, er DR2 også på vej med “Sidste nyt fra Østfronten”, der blandt andet kigger på at “Rusland rasler med sablen”, mens “Nordkorea tester langdistancemissiler”, suppleret med at “dialogen om menneskerettigheder med Kina er forstummet”.

ungt1.jpgAlt sammen noget den “tidligere korrespondent” Anna Libak undersøger i “Sidste nyt fra Østfronten”, der sendes fra den 8. juli.

Der skal naturligvis også være noget til de unge.

Derfor er DR Ramasjang rundt i landet med “Sommer Summarum”, der allerede fra igår byder på “leg, skæg og ballade” i hele “fem uger og fem byer”.

Vært for det er Ramasjangvært Silja Okking, der besøger Aarhus, Lemvig, Sæby, Ulvsborg Ridderfestival og Sønderborg.

Bedst af alt er der hver uge en ny gæstevært, der er Rasmus Ott, Kristian Gintberg, Victor Lander og endelig Bubber og Isabel Ndiaye.

Læs også  Alle elsker Rita

DR Ramasjang sender også Cirkus Summarum live, der desværre allerede ser ud til at være nærmest udsolgt.

De 43 forestillinger er nemlig allerede ( næsten ?) udsolgt, hvorfor det er på sin plads at se med på TV i stedet for at tjekke om der er flere billetter i Aarhus eller i København.

De lidt større unge, kan se frem til nyt på DR Ultra, der blandt andet byder på “Pigeliv”, “Designtalenterne” og mere “Nørd”, der dog først starter op til efteråret.

På radioseiden skulle der komme godt gang i blandt andet “SommerMorgen på P3 med Maria Emilie Prehn og Svenne Lund Jensen”.

keramik1.jpgTil forskel fra normalt er der derfor nu “sommerradio” allerede fra klokken 06 og tre timer frem.

Er det ikke nok, følges dette format op af “Danskerbingo”, der er et nyt formiddagsprogram på P3 med værterne Andreas Kousholt og Jacob Weil.

Som du har gættet handler det ikke om at spille med danskerne, men derimod om at “alle danskere har mindst én god historie at fortælle, og vi skal høre dem alle sammen i radioen”.

P4 byder blandt meget andet på “Radio Rødgrød”, der tager på tour, for konkret at måle på “danskheden ude i landet”.

Og da det er Jesper Bæhrenz, der styrer den fest – ganske som han gjorde det i de tidlige 90ere, er der vist ikke andet at gøre end at glæde sig til “Take Off”, der retteligt er det format han styrer.

Han tager dog stadig runddt i landet og “besøger folk, der holder hjulene i gang, mens andre holder fri”.

Som eksempel vil det være muligt at opleve en reportage fra afgangshallen i Københavns Lufthavne.

P5 bruger sommeren på “Ã†rligt talt ““ Shu-bi-duas historie fortalt af Michael Bundesen” hvor Dan Rachlin tager en dyb snak med Shu-bi-dua.

DR byder som bekendt også på såkaldt talkradio.

noget1-3.jpgDer kan lytterne se frem til ( lytte sig frem til) at Adam Holm “kaster nyt lys på kroppen”, når han og medvært og redaktør Alberte Clement Meldal, laver radio uden tøj på.

Læs også  DR vil

Ideen er oplagt nok at komme ind under huden på “en række kvinder og mænd”, hvor de to værter blnadt andet “spørger gæsterne, om det er blevet sværere at være nøgen i en tid med ekstremt kropsdyrkelse”.

P1 har ydermere premiere på en række nye formater som “radioserien Terroristerne”, der over 18 afsnit “fortæller terrorens danmarkshistorie”.

Er du til “digital detox med Thomas Skov” er det også en mulighed på den kanal.

P6 BEAT bruger 5 uger denne sommer på at lade “kendte lyttere anbefale musik til hinanden og to værter, hvor aldersforskellen stor”.

De to værter der er Camilla Jane Lea og Malte Weis, på 44 og 25 år, får med andre ord deres sag for.

Vil du hellere høre et helt årtis “musik “, kunne du lytte til “Tidskapslen” hvor vært Tilde Bang-Hansen hver uge støvsuger et nyt årti for musik.

Tilbage på TV lover DR at de sender en masse sport.

Herunder, åbningsceremonien fra “det traditionsrige DGI Landsstævne i Aalborg”, hvor der blandt andet bliver dyrket gymnastik, beachvolley, parkour og fitness.

P3 dækker et bestemt men ikke specificeret cykelløb fra den 2. juli, der kan opleves som TV hos TV2, hvor de har valgt at det bliver Jacob Panum og Lærke Lytken, der er værter.

TV2 ser dog ikke ud til at have retten til mobilen. hvorfor det vil være muligt at se klip på dr.dk.

DR3 er som bekendt stadig ung, hvorfor det er der DR sender “X Games”, der blandt andet byder på konkurrencer i skateboard, BMX og motorcross.

Værter er Anders Hagen og Frederik Lindved, sammen med eksperter som Thomas Skou og Rasmus Kjeldsen.

Ellers er der også blevet plads til “Federations Cup”, “EM i kvindefodbold” og lidt til.