Få fingrene i AJA Ki Pro Ultra Plus

AJA Video Systems, ser ud til at fortsætte med at producere “no nonsences” produkter, der kan lige det peroducenten skriver de kan.

Det er ikke sexet, men det virker.

Sidste nyt er deres Ki Pro Ultra Plus, der blev vist frem på NAB2017.

Nyheden, der – igen uden trompeter i baggrunden – kan optage 4xHD 1080 samtidig, eller en enkelt 4K/UHD/2K/HD signal kan intet andet.

forframirki.jpgDen optager.

Den afspiller.

Til gengæld er derfor plads til at kigge lidt på sikkerhed i optagelsen, og plads til fremtidens og fortidens indput.

Med andre ord, er du ret sikker på at du kommer hjem med de optagelser, du sætter den til at optage.

Skulle du have brug for at være lidt funky, er det såmænd også muligt.

Den kan nemlig optage i op til 12bit, ganske som den kan afspille i 12bit. ( Ind: Apple ProRes 4444 ved max 30fps ) (Ud: 4K/UltraHD i op til 4:4:4 over 4 x BNC eller Fiber )

Uden at være helt sikker, tyder det på at du pludeselig kan optage “bagstykker” der kaster endog voldsomme mængder af data ud.

Optagesiden er i den forbindelse tilsvarende “no nonsences”.

Du optager i ProRes eller DNxHD MXF.

Den optager i 12bit via HDMI eller via 3G-SDI og fiber / IP, så det kan sagtens tænkes at denne lille 2RU half-rack enhed er væsentligt mere avanceret end det “simple look” den giver sig af med.

Læs også  Sony opprioriterer IMS og skyen

bagrfraki.jpgSom tidligere er enheden udstuyret med de såkaldte AJA Paks, der nu kommer i 1000 ( må være 1024), 512 eller 256 SSD pakker.

Skulle du have sovet i timen og valgt eSATA, er det ydermere også en mulighed.

Som vi læser det, er maks “kvalitet” og dermed båndbredde/plads forbrug Apple ProRes 4444, hvilket vi gætter på er i omegnen af 440 Mbit/s. Det bliver straks lidt mere komplekst når vi skal gætte på om den rent faktisk kan optage 4x Apple ProRes 4444 samtidig, til 4 filer, der hver især optages i Apple ProRes 4444.

Det må du tale med din AJA pusher om.

Uanset, nyheden udstyret med en LCD skræm hvor du kan se det hele og indtille hvad der nu kunne tænkes at kræve at du piller ved knapperne, eller klare det hele over IP, da den – naturligvis – også kan styres i en browser, eller på en bærbar Mac, så du slipper for at rode med de små knapper ude i teknikrummet.

Som tidligere med visse AJA produkter er der indbygget “Ki Protect technology”, der i princippet burde betyde at optagelserne altid “lukkes” selv om strømmen ryger, da der er en form for “luk fil der er ved at blive optaget” funktion i enheden.

På lydsiden er der support for embedded SDI eller HDMI, AES/EBU og analog i – gætter vi på – op til 8 kanaler, indtil der bliver embedded kreativt. ( der er plads til 64 kanaler )

Læs også  OConnors lille 2560er

Læs mere om nyheden her, hvor du blandt andet kan læse at den koster omkring 4000 dollars i USA.

Vi kender ikke den lokale pris, men det ser ud til at du får en hulens masse for pengene, hvis du ofte er ude i multikamera set ups, der skal optages og redigeres i post.

Det fremgår ikke om det er muligt at “cascade” denne enhed og på den måde kunne optage 8 eller 16 kameraer i for eksempel Apple ProRes 4444.

Der ser omvendt heller ikke ud til at være noget der påstår at det ikke er muligt.

Her en promo fra NAB2017.