Sukkertoppen om kager

12 af landets dygtigste konditorer er på vej ind i en dyst, der burde få mange seere til at trodse de varme og lange sommeraftener, her fra den 10. juli, hvor seerne – lige til aftenkaffen – i følge redaktør Thomas Richardt Strøbech, har rigtigt meget at glæde sig til.

Der bliver nemlig disket op med et utal af kager, desserter og andet, der burde interessere seerne.

Bedst af alt er det Nikolaos Strangas og Ronnie Holmen, der er dommere.

De er begge konditorer, så de ved virkeligt hvad de taler om.

bagerogdommer.jpgSom TV2 videre forklarer formatet, er “vi vilde med at bage i Danmark”. og da “vi eksperimenter med cremer og mousser som aldrig før, og vi er også godt i gang med at etablere os som en førende nation inden for konditorfaget”.

Dermed er der virkelig en fin motivation bag det kommende TV2 programserie, “Sukkertoppen” som Nordisk Film/TV producerer.

Indtil videre bliver der dog kun tale om seks programmer.

Til gengæld bliver der plads til hele 12 konditorer, der i hvert program konkurrerer “om at skabe de mest imponerende og uimodståelige kager i kampen om at nå den store bryllupskagefinale”.

Thomas Richardt Strøbech, der er redaktør, siger:

-“Sukkertoppen” er fagnørderi med kager på et utroligt højt niveau. De 12 konditorer er både eksperter inden for deres felt og samtidig passionerede konkurrencemennesker, så jeg glæder mig utroligt meget til at se, hvad fantasi og faglighed kan udrette sammen. For de medvirkende er det kun det ypperste, der er godt nok, så jeg tror, vi får nogle kagekunstværker at se, der både vil imponere og fascinere, samtidig med at man måske inspireres i det små, selv om man nok ikke kan gøre de medvirkende kunsten helt efter, slutter han.

Læs også  True Crime på TV2

Selv konceptet er ellers at seerne hver uge kan opleve at to konditorpar, hver uge “kæmper om at gå videre i konkurrencen, for kun de bedste når finalen”.

Mette Blomsterberg er vært, mens dommerne er dessertmesteren Nikolaos Strangas fra Strangas Dessert Boutique og chefkonditor Ronnie Holmen fra Odense Marcipan, er de dommere, der sammen med et inviteret publikum vurderer hvilket kager der er de allerbedste.

Premieren den 10. juli byder på kampen mellem konditormester Mette Søgård, og hendes tidligere lærling Nichlas Frese, der kæmper mod “de to konditorveninder” Mathilde Block Thorsen og Michelle Huss Torborg.

Og da de – på tid – “skal lave små kunstfærdige kager til en fernisering”, der skal “fortolke dansk natur”, bliver dette den “ultimative test i programmet”.

Alle de medvirkende er:

Mathilde fra Guilty og Michelle fra Bagergården Fensmark. ( program 1)

Mette der er ejer af Conditori & Cafe H.C. Andersen og Nichlas, der er konditor hos Andersen Bakery. ( program 1 )

Helle og Nadia er fra Rungstedgård (program 2 )

Mads er fra konditorlandsholdet, mens Mark har Mark Hermann Chocolate (program 2 )

Line er konditor på Søllerød Kro og Brian er dessertchef på Restaurant Lillering Skov ( program 3 )

Peter og Andreas ejer Tossebageren i Ballerup ( program 3 ).