1000 UK hostede TV kanaler

Det er naturligvis fortsat absolut ukendt, men i forbindelse med Brexit, begynder en række broadcast centre at ryste lidt på hånden.

Helt op imod 1000 TV kanaler, der sender fra UK, idag, kan ikke nødvendigvis forventes at blive når England løsriver sig fra EU.

Årsagen er oplagt nok at de regler de sender til resten af verden efter, der som bekendt er styret af Ofcom, ikke falder i lige god smag hos de broadcastere der har deres “udspring” der, selv om at de – for eksempel – kalder sig for danske.

detomir.jpgTallene, der kommer fra en ny rapport, har kigget på de næste 18 måneder, der forventes at være den tid det tager de mange TV at beslutte om de skal blive eller gå.

Som vi forstår det, har en række broadcastere, også enkelte der opererer her i landet, for længst etableret sig i andre lande, med endnu mere liberale senderegler.

Indtil videre blot som back up eller som redundant broadcast center, der reelt kan overtage jobbet idag, men som ikke er sat igang, netop for at beholde det gode forhold til England og Ofcom.

Rapporten der det til trods taler om at op imod 1000 kanaler kunne tænkes at tage videre, er skrevet af Expert Media Partners, der forventer at kanalerne allerede begynder at forlade England i løbet af sommeren.

Læs også  Og vinderne af TV Priserne er

Det eneste der holder ( holdte ) dem tilbage var det “well-respected regulatory regime”, altså Ofcom og muligheden for medarbejdere der – ikke behøvedes – at være Engelske, suppleret af post-production huse og satellite uplinks suppleret med transmissions hjælp.

Alt sammen noget der fortsat vil være til at finde i UK.

Nu bare ikke i EU, men udenfor.

Forventningen er derfor at en række broadcastere hurtigt vil forlade UK, og tage videre – tilbage – til et Eu land.

Ed Hall der er forfatter på rapporten siger:

-In analysing the potential consequences of Brexit, our team has looked closely at the EUs Country of Origin principle which is enshrined in the Audio-Visual Media Services Directive and which creates a common area for broadcasters, stater han og fortsætter.

-Most experts and industry leaders we have consulted agree that any form of Brexit which puts the UK outside the AVMSD licensing regime is likely to threaten the status of the UK as a major television industry hub, slutter han og taler dermed både om rene “transmissions kanaler” og egentlige TV stationer, der kun eller primært sender til resten af verden, men som får forestået en masse arbejde i England.

Arbejde det nu kunne tænkes at flytte til et andet EU land.

Læs også  TV2 og TV2 News går Brexit amok

Rapporten er desværre ikke så venlig at pointere hvor stor en omsætning der er tale om, men det er vel sagten oplagt at tabet af +1000 kanaler vil kunne mærkes i og omkring London, ganske som det heldige EU land, der overtager kanalerne, vil opleve en heftig opblomstring i deres lokale broadcast industri.