DR oplever stor interesse i gamle serier

Her 7-10 år efter at serier som “Forbrydelsen” eller “Borgen” har haft premiere er den udenlandske interesse stadig stor.

DR Salg kan således fortælle at Sarah Lunds striktrøje og statsminister Birgitte Nyborg, stadig hitter rundt om i verden.

Motivationen kunne i følge Helene Aurø, DR Salg let tænkes at være at DR fornylig fik en Emmy for deres samlede dramaproduktion.

forbrydelsen-2.jpgEn Emmy de fik tilbage i sidste efterår i New York.

Og dermed en Emmy der ikke er længere væk end at flere kunne have tænkt, jamen hvorfor ikke se om der er et par “økonomiske i indkøb” serier, i det omtalte bagkatalog.

Helene Aurø forklarer:

-Inden for de seneste måneder har DR Salg deltaget i både MIPTV-salgsmessen i Cannes og været med til at holde Scandinavian Screening i Reykjavik. Og selv om vi selvfølgelig har hovedfokus på det nye, kan vi mærke, at der også er stor efterspørgsel efter bagkataloget, starter hun og fortsætter.

-De ved, at serierne har fungeret og fået gode seertal i mange lande, og derved er det en god spiral, vi er inde i, for det giver så andre lyst til at købe dem. Vi håber selvfølgelig, den bliver ved, slutter hun og når lige at løfte sløret for at flere af DRs serier nu kan sælges til nationer som Schweiz, Serbien, Montenegro, Bosnien, Makedonien og Kroatien.

Læs også  Sommeren er på vej

Og selv om at det oftest er de lidt ældre serier, der sælger, er de nye også på vej.

Således skal portugiserne snart til at se “Arvingerne” ( hvis/når en aftale falder endeligt på plads, red. )

Den mest efterspurgte er i den forbindelse “Borgen”, der netop er blevet solgt til Spanien, suppleret af at Belgien, Holland og Luxembourg rent faktisk er på vej til at genudsende denne serie, da den havde pænt mange seere sidste gang de sendte den.

Da DR også sælger andre former for rettigheder i forbindelse med deres dramaproduktion, er Australien såldes på vej til at udgive “Borgen” på DVD.

Vi gætter på at det er med undertekster.

Det er dog ikke tilfældet i Spanien hvor alt stadig bliver dubbet, hvorfor statsminister Birgitte Nyborg og de andre fra “Borgen”, kan se frem til at tale endnu et sprog, der på ingen måde var tænkt ind i originalen.

Her lige en promo for en af de serier DR stadig sælger i udlandet.