BBC og Amazon på vej med voice kontrol

Folk der løbende kommenterer på det de ser i deres TV. Og det er vi jo en del der gør, kan se frem til at skulle være en smule mere opmærksomme, i en nær fermtid.

Indtil videre dog kun hvis de kigger på indhold fra BBC på deres iPlayer, eller når der nydes indhold på Amazon Fire TV.

Tendensen er dog oplagt nok.

echo.jpgNemlig at et par store broadcastere/streamere ser ud til at tro at seerne hellere vil sige “mute” eller “skift kanal”, eller “forfra”, end at de vil rode rundt efter fjernbetjeningen.

I BBCs tilfælde er der tale om et samarbejde med Microsoft, der har – eller er på vej til – at bygge en iPlayer der via “AI” ( kunstig intelligens ) giver brugerne muligheden for at styre denne afspiller med stemmen.

Cyrus Saihan, der er head of digital partnerships, forklarer:

-What we have built here is only a proof of concept and we are still at the very early stages for voice interfaces, starte han og fortsætter.

-Our experiment focused on getting the basics right ““ creating a working internal prototype that allows you to sign in using your voiceprint. Once signed in, you can see all of the editorially curated programmes and personalised recommendations that you normally would.

Læs også  Panasonic overgår helt til laserprojektion

tel.jpgHan fortsætter.

-As the technology advances, voiceprints and artificial intelligence could enable even greater levels of personalisation, fortsætter og kommer med et eksempel.

-For example, if you”™re watching a programme on your tablet on your way back from work then, later on, when you”™re settling down on the sofa, your TV could ask you if you wanted to carry on from where you left off. You might respond “No thanks, is there anything new I might like?”, hvorefter AIen tilbyder en række programmer brugeren ikke har set før.

Cyrus Saihan vurderer i den forbindelse at netop AI snart bliver en del af brugeroplevelsen ved at se TV.

-If we look further into the future, when artificial intelligence and machine learning have advanced sufficiently, you could end up in a conversation with your TV about what”™s available to watch now, whether you like the sound of it or not, whether there”™s something coming up that you”™re interested in, and what you like to watch when you”™re in a certain mood. All the time, your TV service would be learning about your preferences and getting smarter about what to suggest and when, slutter han.

iplayer2.jpgPlanen er på sigt at Aien lytter med, og – for eksempel – tilbyder andet indhold når børnene forlader stuen, eller når det bliver lidt senere.

Læs også  Blandede formater kræver sit system

Så langt er Amazon – måske – ikke nået.

De har jo ellers haft “Alexa”, der er den højtaler ejere kan tale til, i et godt stykke tid.

Så meget at højtaleren (?) er blevet forstøgt brugt som “bevis” i en eller flere retssager, ganske som at Amazon allerede har været ude og mene at retten ikke kan få adgang til “indholdet” eller det som højtaleren forstår.

Det til trods er højtaleren – og softwaren og algoritmerne bag – nu på vej over i deres Fire TV, der er Amazons film, serie og TV afspiller.

I første omgang ser det “bare” ud til at deres planer er at tilbyde “voice control” til at styre afspilning af film, TV og andet.

Suppleret af de normale features, hvor det er muligt at bestille en pizza, nu også via TV, suppleret op med at lyset, ovnen og lidt til nu også snart kan styres med stemmen, inde i stuen.

Marc Whitten, der er vice president, Amazon Fire TV, forklarer:

-Alexa is built in the cloud and always getting smarter, and these new Fire TV features are the latest way that Alexa is making it simple for you to enjoy and control your living room entertainment, starter han og fortsætter.

Læs også  Apple på vej med nyt i Mac Pro serien

-Simply ask Alexa to play your favourite show, or keep an eye on your kids”™ playroom during movie night, right from the comfort of your couch. This is just the beginning and we”™ll continue to create new ways to simplify the way you interact with your TV””we can”™t wait to see what customers think, slutter han.