DR vil

Nu hvor kvindefodbold, har vist sig at kunne få en masse seere til at se med, har DR besluttet sig for at de – helt sikkert – gerne vil vise noget mere kvindefodbold.

Og det er da ganske heldigt, da hverken MTG og Discovery, og formodentligt heller ikke TV2 er specielt friske på netop den sportsgren.

Altså når det lige er det køn der spiller.

Den kommercielle vurdering ser med andre ord ud til at være at et par landskampe måske kunne være undtagelsen.

1-9.jpgMen at en helt almindelig kamp, på ingen måde formodes at kunne trække seere.

Et højt antal seere er i den forbindelse mindre relevant for DR, der derfor ser ud til at have kastet sig over rettighederne og derfor allerede til september, den 15. kan vise en såkaldt revanchekamp mod de seje kvinder fra Holland.

Publiceringschef Peter Rosberg fra DR Medier, forklarer:

-DR har været rigtig glade for at følge det kvindelige fodboldlandshold over de seneste to år, hvor vi har vist EM-kvalifikationskampene. Og det hele stopper ikke, nu hvor EM-slutrunden er overstået. Allerede fredag den 15. september sender vi revanchekampen mod Holland direkte på DR1, slutter han.

Den netop afsluttede EM-slutrunde, blev det til trods delt med TV2, hvorefter de to stationer til sammen kunne brilliere søndag med 1,5 millioner seere til finalen.

Læs også  TV2 siger farvel til TV sommeren

Det konkrete antal seere var i den forbnindelse 848.000 seere på DR og 621.000 seere på TV2, hvilket er interessant, da den mest sete kamp der “kun” blev sendt på en kanal “bare” havde 1009.000 seere.

DR har som pointeret planer om at blive ved med at sende kvindefodbold.

nadine.jpgOg nu hvor de har rettighederne frem til ( og med ?) VM-slutrunden i 2019 i Frankrig, kunne man let forestille sig at der bliver tid til en del kampe, fordelt over de næste par år.

DR har ydermere netop uudvidet deres rettigheder med DBUs årlige pokalfinale for kvinder, der – som en del af aftalen – vil blive sendt på DRs kanaler i 2018.

Anders Kern Boje, der er underdirektør i DR Nyheder med ansvar for DR Sporten, supplerer:

-Vi er glade for den store succes og opbakning kvinderne har fået og glade for, at DRs langsigtede satsning på kvindelandsholdet har båret frugt. Derfor ser vi også frem til at kunne vise endnu mere kvindelandsholdsfodbold i fremtiden, slutter han.

Sådan er det på ingen måde på Discovery Networks Danmark eller Viasat.

Peter Nørrelund, sportschef for Viasat siger til ritzau:

-Jeg tror ikke, at kvindefodbold fremadrettet vil placere sig på øverste hylde blandt sportsrettigheder, og at danskere i hobetal fremover vil gå til kvindefodboldkampe eller se kvindefodbold på tv, starter han og fortsætter.

Læs også  Børneproducenternes dag

-Vi har nogle gange i historien set, hvordan events kan bære og skabe interesse, blandt andet curlingkvindernes sølvmedalje ved OL i 1998, hvor hele nationen pludselig talte om koste, is og sten. Jeg tror, at det her kan sammenlignes, slutter han.

Sådan ser Anders Bay, der er sportschef for Discovery Networks også på det:

-Nej, det er ikke dér, vores store satsning kommer til at ligge, starter han og fortsætter.

-Kvindefodbolden har stort tv-potentiale, men det skal være drevet af noget, og den driver skal være kvindelandsholdet. Meget afhænger af, om kvindelandsholdet evner at følge op på succesen ved EM-slutrunden og bliver ved med at skabe resultater, slutter han.

Dermed ser det ikke ud til at 3F Ligaen, der er kvindernes bedste række, har en fremtid på landsdækkende TV.

Endnu.