Prompterne siger hej til IP

Alle taler fortsat om IP, og de mange fordele IP indebærer.

Når det er på plads, er det så ellers ved at være tid til virkeligheden.

Der hvor tingene så rent faktisk skal fungere med hinanden.

tess.jpgOg uden at kende Portaprompt specielt godt, ser det ud til at de har taget fat i fremtiden hvorfor de nu er på vej med deres såkaldte “IP Prompting Workflow”, der er tænkt som en integreret del af netop overgangen til IP baseret produktion.

Hvorfor ikke bare åbne din prompter, som en slags “web browser”, som værten/ en operatør så styrer som hun eller han er vant til det, helt uden at skulle forholde sig til at teknikken bag er forandret.

Portaprompt har efter sigende allerede to serier, der hitter – i det mindste i UK – der hedder Premium og Quasar Prompting, der er den klassiske kombination af monitorer til at hænge i forenden af et kamera og den påkrævede software til at styre det hele.

Software der i deres tilfælde hedder WinDigi Software, suppleret med Controllers, der findes med og uden ledning.

Nu tager de så ellers på IBC2017 med en nyhed.

Det nu snart “forældede” SDI kort, der plejer at være i deres monitor ( dem der hænger på kameraet ) bliver nu udskiftet med IP kort.

Læs også  Vi andre må jo bare vente

Derefter kan en PC, eller en del af “News Room” styre hastighed og størrelse af bogstaverne der scroller som værten foretrækker det.

Som tidligere vil fod eller hånd kontrollen der både kan være wired og wireless, hvilket dog nu er blevet udvidet til at kunne “snakke IP”, hvilket reelt betyder at det nu (snart ) bliver muligt at styre prompteren over netværket, da monitoren og softwaren jo blot skal kende IP nummeret.

Broadcastere der allerede har MOS baserede “News Room Systemer” burde problemfrit kunne integrere WinDigi ( IP versionen ) i deres systemer.

Og – uden at det fremgår – kunne noget tyde på at promtersoftwaren pludselig kan tale med kameraerne via en IP router, hvorfor der kunne tænkes at være nogle stordrift fordele, som – for eksempel – at alle værter blot sender deres tekst afsted til en central browser, hvorefter den fungerer på alle kameraer.

I princippet også på dem der er på location, så kollegaer kan se med der, under udsendelsen.

Jim Keating, der er Technical Director på Portaprompt, siger:

-We have been looking at the role that IP Networks can play in delivering advanced prompting in Broadcast TV since IBC 2015 when we signed up and trialled IP workflows with the IPPG partnership lead by Suitcase TV. What we are able to do, as prompt signals are essentially a low data service, is use off the shelf IT technology and that is what we are launching today, starter han og fortsætter.

Læs også  Gode gamle Lynda.com

-We have a lot of flexibility in our system and can basically allocate any control device to any prompting display and this can provide some real benefits for customers. For example it means that the prompt operator can be based in studio whilst feeding the prompt signal to the presenter on location saving travel and location cost. In addition as there is so such flexibility with the routing of sources and destinations we can allocate prompt control in the gallery to multiple studios help reduce redundancy and downtime in studio making for a far more efficient prompting system, slutter han.

Det er muligt at læse mere om Portaprompt her der ser ud til at være repræsenteret her i landet af Get Visual og Danmon

has announced it will launch an IP Prompting Workflow for its existing