DR omfavner serierne

Det helt nye format “BINGE – med Frederik og Kasper”, er ikke som man kunne være bange for, et TV format, hvor seerne kan få en bunke YouTube klip fra alle de serier som DR alligevel ikke sender.

Det er derimod et “helt nye seriepodcast”, der bliver sendt som radio.

Indholdet er der dog ikke noget nyt i.

Det handler nemlig stadig alle de serier du ikke kan se på DR, eller “Binge”, som dette podcast, kalder fænomenet.

vaertermir.jpgOg da det jo – aldrig nogen sinde – er noget den enkelte seere gør, hver uge, er “BINGE – med Frederik og Kasper” et format der bliver sendt hver uge, som radio.

Igen.

Det der med podcast er jo vildt hipster, så dem der allerede lytter til P3, og som ikke måske ikke har bemærket størrelser som HBO Nordic, Amazon Prime eller helt nye Netflix, kan med stor succes lytte til et radioformat om TV serier, der bliver frigivet i hele sæsonner, hvilket faktisk kun er tilfældet på Netflix.

Og det vil Frederik Dirks Gottlieb og Kasper Lundberg, der begge er serieeksperter, godt tale om.

“BINGE – med Frederik og Kasper”, der har premiere på tirsdag, bliver i den fornbindelse ikke sendt på et bestemt tidspunkt, men “popper” ligesom op som podcast, i løbet af dagen, for at blive afløst af det næste ugen efter.

Læs også  Danmark er streamer nummer 2 efter USA

Skulle der findes enkelte serie fanatikere, der kunne fristes med billeder af de serier der bliver omtalt, kan disse måske findes på dr.dk/kultur, hvor de to serieeksperter også bliver serieeksperter.

Bedst af alt, er der tale om et par hardcore serieeksperter, der hver uge vil tale om alt det der ikke kan opleves på DR, fulgt op med “nørded viden”, værternes “store begejstring”, suppleret af den vigtige “guide af brugerne til nye serieoplevelser med anbefalinger, portrætter, interview og nyheder om tv-serier”.

Problemet er – efter sigende – at det bliver “sværere og sværere at navigere mellem skidt og kanel og finde frem til de serier som ikke bare er af høj kvalitet, men som siger noget om os selv og det samfund, vi lever i”.

Heldigvis har lytterne nu hele to serieeksperter, der – sammen med en kendt gæst – kan hjælpe med at “finde vej i seriemørket når de hver uge anmelder, diskuterer og fascineres af seriemediets alsidige slagtilbud”.

Værterne, Frederik Dirks Gottlieb og Kasper Lundberg har tidligere hygget igennem i “Stream Team”, der er et Radio24syv format, der senere er blevet suppleret op med “Serieland”, der for specielt uindviede blev sendt på – blandt andet – TV2 Play.

Nu er det så blevet tid til at podcaste på DR.

Læs også  MTG Studios på vej med ny original

Frederik Dirks Gottlieb siger:

-Vi har længe ønsket at dykke længere ned i serier som “Game of Thrones”, “Skam” og andre geniale serier, men klassisk flowradio tillader ikke altid det nørdede, så vi er meget spændte på at lave en podcast, hvor vi har friere rammer i vores seriediskussioner, starter han og bliver suppleret af Kasper Lundberg, der siger:

-Hvis man som mig har fulgt med i “Game of Thrones” indtil nu, så har man brugt over 60 timer med de her mennesker. Vi har brug for at reflektere over de universer, vi elsker og bliver i time efter time, år efter år. Hvorfor vil jeg så meget hellere have at Daenarys ender på jerntronen end Jon Snow? Hvorfor har historierne om minoriteter i “Skam” og i “Orange is the New Black”, så stor gennemslagskraft? Serier er den vigtigste popkulturelle linse at se os selv og vores samfund igennem lige nu, slutter han.

Værterne starter ikke overraskende derfor ud med at kigge på “Game of Thrones”, der i følge omtalen er nået til syvende sæson, der stadig ikke kan binges, da nye episoder kommer hver uge.

DRs podcastredaktør Rasmus Bjerre glæder sig det til trods.

Han siger:

-Kombinationen af de her to nærmest altseende og altvidende spradebasser med podcastmediet og dr.dk samt bølgen af gode tv-serier er en stærkt underholdende og bevidsthedsudvidende cocktail, som vi er pavestolte af at kunne tilbyde DRs brugere uge efter uge, slutter han.

Læs også  TV2 i Trumpland

Frederik Dirks Gottlieb er uddannet cand.comm, der efterfølgende har taget en uddannelse som filmproducer på filmskolen Super16.

Han har blandt andet arbejdet for Beofilm og Mastiff, som filmproducer.

Kasper Lundberg er udannet cand. public der er suppleret med en BA i litteraturvidenskab.

Han har blandt andet skrevet portrætter, tendensartikler og anmeldelser af film og serier for Information, filmmagasinet Ekko, Børsen og Soundvenue.