Canon tager deres C200 med på IBC

I sidste uge var vi lettere unfair, og sammenlignede Sonys FS5 og FS7 direkte med Panasonics EVA1, uden at inddrage Canons C200, særligt meget.

C200, der jo ellers koster – cirka – det samme, og som vel sagtens har – den samme – målgruppe, mere eller mindre, burde måske have været med.

Prioriteringen, handlede dog mest om at Sony og Panasonic, begge har satset hårdt på at komme op på den anden side af en “base ISO” på den gode side af 2000 ISO, fjernede blot fokus fra at også Canon er ude med et nyt og spændende kamera, et kort øjeblik.

Deres nye C200, er i den forbindelse så nyt at det rent faktisk bliver vist frem på IBC2017, som deres nye “4K Solution”.

c200no2.jpgAt der så er tale om en “base ISO 800″ kamera er – i princippet – kun relevant i krævende optage situationer.

Igen.

Det er svært ikke at mene at selv “almindelig Run and Gun” arbejde, hvor – en del – tyder på at 1600ISO, er det nye sort, er relevant i en travl hverdag.

Og da 800ISO – nærmest – kræver permanent tændt OnBoard lys, er et C200 altså mere til kontrollerede optagelser, end et 2000ISO eller et 2500 ISO kamera, som dem vi omtalte forleden.

Læs også  Vega serien en realitet

Omvendt.

Den enkelte producent, der prioriterer kontrollerede optagelser, kan omvendt tage på IBC, og der opleve det herlige C200 på IBC2017, og der supplere op med kig på andre fabrikater, og ved selvsyn finde frem til hvilket hus der er det rigtige til netop den måde i producerer på.

Canon skulle efter sigende også glæde sig til at vise deres nyeste Cinema EOS zooms frem, der ligeledes er målrettet budget orienterede produktioner.

c220no1.jpgDe to nyheder, CN-E70-200mm T4.4 L IS cine lens og CN E18-80mm T4.4 L IS KAS S der koster 5082 pund og 4260 pund, med “kødben” ( motorZoom), hvilket gør dem til et par spændende nyheder til både C200 og/eller andre kameraer med EF mount.

Vi har i den forbindelse stadig til gode at se hvad det ofte omtalte – men fortsat relativt ukendte – Canon Cinema RAW light format – ender med at byde på.

Der er jo trods alt tale om et 1Gbit/s datasignal, der – indtil videre – er det vildeste vi er stødt på.

Selv Codex løsninger til Alexa 65 eller Sony ditto, optager – generelt – ikke så store båndbredder.

Tilbage til sidste uges manglende inddragning af C200.

Så er der en masse features i dette C200, der – ganske som med C300 mk1 og mk2 – er rigtigt spændende. Men som altså adskiller sig fra de features Panasonic og Sony ser ud til at prioritere.

Læs også  Når du skal tømme kort i en fart

zoom1-2.jpgDen nu – permanent indbyggede – Dual Pixel CMOSAF – giver omvendt features de andre producenter ikke tilbyder.

Og selv om at Sony er ved at komme efter forenden på deres CamCordere med glas, er det stadig pænt sjældent at et FS7 ses med andet end en “MetaBone med et EF zoom”, suppleret af at det kommende EVA1 ydermere er et “rent EF mount” kamera, der – nærmest ikke – ser ud til at prioritere autofokus.

Det gør Canon og deres C200 derimod.

Richard Shepherd, der er Pro Marketing Manager, Consumer Imaging, Canon Europe, siger i en ny presseting:

-The world of cinema and TV is radically changing on every level, from workflows all the way through to how production teams shoot and display footage. At this exciting and challenging time, Canon’s innovations are continuously shifting to meet the fluctuating needs of broadcasters and filmmakers, and the recent launch of the EOS C200 is testament to this. From solo operators to larger production teams, Canon delivers high-quality, ease-of-use and flexibility that empowers creative shooting potential.

Så tag lige på IBC2017 og find ud af om det er det ene eller det andet kamera du har brug for.