De små hurtige diske

De sidste par år, er vi en del der har været pænt ærgelige over at vi nærmest skulle løbe rundt med et Raid i lommen, for at kunne flytte data fra et sted til et andet, uden at kede os ihjel.

Heldigvis har der, de sidste par måneder været lidt ballade på den front.

Sidste nyt er i den forbindelse at Glyph, der retteligt hedder Glyph Production Technologies, nu har kastet sig ind i kampen om at være hurtigst.

mangediske.jpgOg selv om at det reelt er en IBC2017 nyhed, mener vi at det allerede nu er muligt at få fingre i deres nyeste diske, som de kalder for Atom SSD og Atom RAID SSD.

I begge tilfælde noget der går pænt hurtigt, for nye at sige det mildt.

Glyph CEO Liran Shachi, forklarer:

-We designed the Atom SSD and RAID drives especially to handle the massive amounts of data and tight timelines common for cine, broadcast, photo, and audio production, starter han og fortsætter.

-The new Atom drives are all fully compatible with MAC OS X 10.4+ and Windows Vista+. They feature the latest USB-C (3.1, Gen 2) connection and are backwards compatible with USB 3.0 and Thunderbolt 3. The solid-state drives also provide fan-less heat dissipation for a long, quiet life. With clean lines and elegant design, they resemble the sleek profile of a smart phone. Each comes in a choice of black, grey, gold or silver and includes a form-fitting rubber composite shell for extra protection and sure handling, slutter han.

Læs også  Fujinon viser lækkerierne frem

Og hvad er så hurtigt tænker du sikkert allerede.

Det er såmænd 480 MB/s for den “langsomme” og noget mere for den hurtige med det indbyggede problem, at der ikke rigtigt findes nogle eksterne Com-Porte, der kan flytte de 860 MB i sekundet deres 2TB RAID-0 SSD løsning kan flytte.

Uanset dette, vil det jo være muligt at flytte en lille GB i sekundet på selve disken, hvilket også kan være relevant i visse sammenhænge.

Begge er de vildt små, og – vel sagtens – født til at kunne tåle netop så mange tæv at det ikke er til at have med at gøre, da der jo ingen bevægelige dele er i enhederne.

Atom RAID SSD, er i den forbindelse det hurtigste Glyph nogen sinde har lavet, da kombinationen af SolidState og Com Port, ganske enkelt ikke kan blive hurtigere idag.

Slet ikke når det skal være muligt på det niveau Glyph tilbyder.

Som vi forstår det, er det muligt at købe mindre løsninger end 2TB.

Raid er enten 1 eller 2TB, mens de bitte små USB stick generation 2, er nede på 275GB, 525GB eller endnu en TB.

Der altså selv på USB3 kan flytte alt det er muligt at flytte på denne port, og sikkert lidt til.

Læs også  Atomos ude med 19 tommer

Vi ved ikke rigtigt hvor i verden Glyph kommer fra. Men der står flere steder at de er fra USA, så måske de bare har lidt afdelinger rundt om i verden, og at vi har fået en PM fra USA.

hurtiglangsom.jpgLæs mere her, hvor du også finder en god del af deres “ældre” Thunderbolt 2 ting, der såmænd også er sjove for mange af os.

Det ser ud til at det er Cyber Farm der har agenturet her i landet

Her lidt promo for nyheden, der i princippet har været til salg i et par måneder.

Husk at USB3 kun er halv hastighed.,

Vi har fundet en video med test af begge hastigheder, som det fremgår på billederne.