DR lukker og slukker for X Factor

Så er det snart sidste gang vi alle sammen kan hygge og nyde “X Factor”.

I hvert fald på DR, der slukker formatet i 2018, hvilket burde betyde mindst en sæson til, før vi alle må finde på noget andet at se, der hvor DR plejede at sende “X Factor”.

DR har dog allerede annonceret afløseren, der bliver en omgang “ny, original og danskudviklet fredagsunderholdning”.

Beslutningen der kan undre, da DR jo snart hver gang har bevist at deres “nye, originale og danskudviklede fredagsunderholdning”, sjældent får særligt mange til at se med.

sanne.jpgOg aldrig nogensinde, ligeså mange som ser “X Factor”.

Igen, det kan ikke være en beslutning deres nye mangfoldigheds konsulent, da hun såmænd sagde op her igår aften.

Tilbage på “X Factor”, går optagelserne til denne – og sidste – sæson så småt igang, her i disse dage.

Og da denne 11. og sidste sæson forventes at ende med at konfettien regner ned over vinderen, er der ikke andet at gøre end at se frem til den sidste vinder, og glæde sig til at DR allerede i 2019 er på vej med ny underholdning.

Mediedirektør Henriette Marienlund forklarer:

-Bred og folkelig underholdning har i mange år været en del af DR1″™s DNA. Og det fortsætter vi med. Men vi har besluttet, at det er rette tid at prøve noget nyt. Det er vores ambition, at seerne fremover skal have ny, original og danskudviklet underholdning, der, ligesom “X Factor”, vil have fokus på at samle befolkningen, starter hun og bliver suppleret af Jan Lagermand Lundme.

Læs også  TV2 på vej med crime serie

-Det bliver selvfølgelig vemodigt og helt særligt, når “X Factors” kendingsmelodi byder seerne velkommen til programmets sidste sæson. Jeg er stolt af, at “X Factor” i 10 år har været et af de største kulturelle fællesskaber i Danmark. Programmet har medført både debat, engagement og skabt et fælles rum, som jeg ikke erindrer andre underholdningsprogrammer har været i stand til, slutter han og når lige at understrege at “det er et godt tidspunkt at sige farvel “til X Factor”.

remee.jpgHan forklarer:


Med vores ønske for, hvad fremtidens DR1-underholdning skal bygge på, er det naturligt for os at sige stop efter den kommende sæson. Jeg ser virkelig frem til at gå i gang med udviklingen af nye, spændende underholdningsformater med masser af public service-vitaminer, der samtidig bliver i stand til at samle befolkningen, slutter han.

Underholdningschefen glæder sig i den forbindelse også til at “fællesskab og mennesker med forskellige værdier og talenter bliver omdrejningspunktet i fremtidens DR1-underholdning”.

Dermed ( underholdning ) “med et dansk fundament”, som “Alle mod 1″, “Vidunderbørn” og “Flashback”, der alle tre er formater der er udviklet direkte til DR1.

Enkelte kunne i den forbindelse have bemærket at der er sket lidt udskiftning blandt dommerne, således vil denne sidste sæson byde på Thomas Blachman, Sanne Salomonsen og Remee, der ender med at lukke ned for dette format engang til vinter.