SAM UHD HDR og Formel1

Der er webinarer og så er der webinarer.

Og hvis du virkelig vil vide noget, er det Webinar, der bliver afholdt den 7. september, nok værd at tjekke ud.

oppe.jpgDu tilmelder dig ( cirka ) her, der enten er direkte via redaktionens eget ID, eller noget deromkring.

Dermed kan det være at du skal rode lidt rundt og finde din egen måde at blive tilmeldt på.

Med inde over er dog Snell Advanced Media (SAM) og TVBEurope, så det burde være muligt at finde en måde at komme til at se med på.

Hvad handler det så om.

Det siger jo næsten sig selv.

i.jpgDet et SAM der hoster, hvilket betyder at der bliver plads til et dybt kig ind deres motor, der jo er alt fra “kasser du ikke fatter”, til færdige installationer, der “bare” sørger for at der er UHD i BT2020 ud af vognen, suppleret med en masse isenkram, der -blandt andet – hedder/kommer fra Snell Advanced Media.

Indtil videre ved vi dog at der bliver tale om et intenst 1 times “live production og sports webinar”, der har fokus på hvordan sport og events produceres live idag.

Altså i den helt tunge ende.

Blandt de kloge hoeveder der taler og svarer på spørgsmål til sidst, er Neil Maycock, der er SAM EVP og general manager, på media software solutions.

Læs også  Norden er vildt hårde til SVoD

Han taler både om konkrete eksempler på installationer, og har generelt fokus på “migrationen til UHD”, der er udfordrende for mange broadcastere, der langt hellere vil nøjes med at blive på 720P.

Vi gætter på at der derfor blandt andet vil blive talt om HLG, da det jo – i det mindste – er en måde at spare penge på, i transmissionen.

proog_lidt_til.jpgEn anden taler er Rob Szabo-Rowe, der er EVP og general manager, på live production og infrastructure hos SAM.

Han er faktisk ude i marken hele tiden, og skulle efter sigende kigge forbi for at tale om hvad han oplever.

Herunder hans oplevelser på diverse locations med Formula One og BT Sport, der er en gigant sponsor på en masse – rigtigt dyrt – sports TV.

En del tyder på at der bliver rigtigt meget plads til at tale om Formula One, der allerede idag produceres i UHD HDR. Og da den produktion, der er hyper gigant vild og voldsom, allerede nu produceres på “quad 3G SDI” i UHD. som pointeret, er her en produktion der kan tale med om hvad der sker når 80 procent af det oprindelige hardware, der blev produceret på, er blevet placeret med nyt dyrt og rimeligt voldsomt “quad 3G SDI” gear, der også bare kan kaldes for UHD produktionsudstyr.

Læs også  Sony Venice hitter

Som vi forstår det har produktionen bag Formula One, været igang i omkring 11 måneder, samtidig med at de har produceret en række testproduktionern ( egentlige løb, der både blev optaget i 1080 og i 2160, red ) der – efter sigende gik fint.

ill.jpgDet hele er i hvert fald sendt og – delvist – glemt.

Denne et times webinarer sluttes af med en live Q&A session, hvor folk også kan spørge om det virkeligt er rigtigt at der kommer en Formula One UHD OB vogn forbi IBC.

Rygterne vil vide at det skulle være tilfældet.

Skulle du forresten spekulere over hvor meget gear der er på en Formula One UHD produktion.

Kan du altid starte med antallet af kameraer.

Der er typisk over 60 bemandede kameraer på banen, suppleret af dem i bilerne og alt det andet.

Voldsomt mange, er vist det ord der kommer først.

Specielt nu, hvor de alle skal ind i en UHD mikser, skal tjekket op på en CCU, suppleret med at en bunke af disse kameraer jo også skal kunne håndtere SuperSlow.

Neal Romanek, der er fra TVBEurope introducerer, så få dig meldt til, og forvent at det går over stok og sten med begreber der kræver den store tekniker eksamen, og lidt til.

Læs også  TV2 vil også drama

Du melder dig til heromkring.

Som tidligere pointeret det kan være at linket er dødt eller bare ikke fungerer, da det er pænt langt og måske hooked direkte op til redaktionens email.

Er det tilfældet må du besøge enten Snell Advanced Media (SAM) eller TVBEuropes sites, og finde webinaret, der.