Sommeren er TV færdig

Nu hvor sommeren er ved at være færdig, og vi igen skal til at vænne os til temperaturer på under 20 grader, om natten, ( øh ), er TV på vej ind i kampen igen.

Og blandt de formater vi alle derfor kan glæde os til, er “Sundhedsmagasinet”, som DR1 sender på tirsdage, fra i aften.

sundhed.jpgHer kan alle der er vant til at se denne programserie, som altid se frem til TV lægen Peter Qvortrup Geisling, der fra i aften vil få hjælp af Nola Grace Gaardmand, der dermed står foran hendes TV debut.

Og nu hvor Nola Grace Gaardmand, tager over efter Lillian Gjerulf Kretz, kunne faste seere tænkes at møde gode personlige historier om denne nye vært i det meste tabloid, og alle andre medier der beskæftiger sig med den slags nyheder, over de kommende uger.

Nola Grace Gaardmand, der kommer direkte fra Jyllands-Postens indlandsredaktion, hvor hun de sidste 4 år har skrevet, har derfor ikke den store TV erfaring.

Det ser hun dog som et plus.

Hun siger:

-Selvom det nok giver sig selv, så kom det alligevel lidt bag på mig, hvor omstændeligt det er at lave TV i forhold til at skrive. Jeg lavede et interview forleden, som på et dagblad måske havde taget en halv time, fordi man kan interviewe over telefonen. Her tog det en hel dag med rejsetid og alting. Men det er jo samtidig virkelig fedt, at man faktisk kommer ud og møder sine kilder, starter hun og fortsætter.

Læs også  Snart tid til Zulu Awards 2019

-Jeg har længe tænkt over, at jeg gerne ville prøve at lave TV. Det kom nok af, at jeg havde lavet en lille smule radio tidligere. Det med at have noget råmateriale med hjem, som ikke bare er i mit hoved eller på min blok, er virkelig sjovt, fortsætter hun om arbejdet på TV i forhold til på en avis.

-Det er meget mere teamarbejde, end når du skriver. Der er selvfølgelig også redaktionsmøder på en avis, men omkring selve produktet og idéudviklingen arbejder man meget mere alene. Så det er sjovt at arbejde på en helt anden måde nu, forklarer hun videre.

Der har dog været en del udfordringer med overgangen til værtsrollen på “Sundhedsmagasinet”.

Disse er nemlig optaget mens hun er/var på barsel.

Hun forklarer:

-Det var i sagens natur lidt kaotisk, men det gik faktisk virkelig fint med hjælp fra blandt andet “passeglade” bedsteforældre. Og så var det ellers noget med, at min søn eksempelvis var med nede i sminken, hvor de andre var søde til at underholde ham, når jeg ikke lige kunne, slutter hun.

Medvært, Peter Qvortrup Geisling, glæder sig også.

Forklarer Nola Grace Gaardmand:

-Han er virkelig rolig og dygtig. Han har jo nærmest lavet TV i lige så mange år, som jeg har levet. Og det kan man mærke. Det er virkelig rart at læne sig op ad. Og så er han nysgerrig og oprigtigt interesseret i alle ““ og dermed også mig. Det er rigtig dejligt, slutter hun.

Læs også  Skal Superligaen rundbarberes

Folk der vil se hende, og programmet, kan kigge med i aften.