Streaming rekorden er 49.000

Der er fortsat absolut ingen tal ude om den million husstande der har adgang til en eller flere streamtjenester, hvorfor det fortsat er svært at påstå at streaming overhovedet påvirker TV kiggeriet her i landet.

Streaming påvirker det til trods TV kiggeriet, i følge BFE, der er brancheforeningen for forbruger elektronik.

kvindemir.jpgHer har de nemlig fået øjnene i tal der ser ud til at undertrege at omkring 400.000 husstande streamer TV, dagligt.

At streame TV dagligt, betyder i den forbindelse at de ser TV kanaler via bredbånd/wifi/4G, typisk på andet end et TV.

Så mens TVet stadig er “konge”, er Ipad og andre tablets blevet den halv voksne prins, der sammen med smartphonen og computeren der spiser deres del del af riget.

Konkrete tal skulle i følge BFE være at 400.000 seere eller – cirka – hver 8. af 3.2 millioner seere – nu streamer ( i stedet for/ eller supplerer ) med lidt iPad, i stedet for at se TV.

Og selv om at seertallene, fortsat ser ud til at være tæt på 100 procent upåvirkede af denne udvikling, skulle tal fra Kantar Gallup for uge 32, i følge BFE – delvist – vise det modsatte.

Streaming ( af TV kanaler ) er dog fortsat kun nået til at “dække” 2,5 procent af det “samlede daglige TV-forbrug”.

Læs også  TV2 Echo hitter mener TV2

Et tal der må formodes at vokse i takt med at konventionelt TV, mister penetrationen, som for eksempel via TDC, der taber 100.000 TV kunder om året. (potentielt suppleret af et egentligt stream-forbrug af andet en TV kanaler )

Igen.

97,5 procent af TV forbruget sker – åbenbart – fortsat foran TVet, og da TV forbruget overhovedet ikke er faldet, må den million husstande der har investeret i 2-3 streamtjenester, jo have besluttet sig for – enten – først at se deres daglige tre timers TV, og derefter se lidt Netflix, eller også er der noget galt med de tal, der – fortsat og konsekvent – viser at TV forbruget blot er faldet med nogle få procent, på trods at mere end en million streamkunder.

Frank Klausen, der er direktør for TV Meter, kan fortælle at det specielt er DRs streaming app, seerne ser TV på.

Indholdet på denne platform er nemlig “gratis”, modsat – for eksempel – TV2, der omvendt er godt igang med at blive den største streamer her i landet, med 3-400.000 betalende kunder, alt efter hvem du spørger.

Direktør for TV Meter kan ydermere fortælle at det er DR Ramasjang og “on demand” delen ( se igen/arkivet) der hitter hos DR.

Læs også  Panasonics lille EVA vinder en pris

Han forklarer:

-Der er nok heller ikke så mange, der streamer, når DR sender en film, men det er lidt noget andet, når det handler om live sport. Det kan godt være, man ikke lige kan se alle detaljer på en smartphone, men man kan få stemningen med, starter han og fortsætter.

-Man siger populært, at den store skærm har fået børn, og de er stadig ret små målt i tv-sening. Men vi ved også, at dem på 55+ ikke ser ret meget tv på streaming, så andelen af streaming-brugere er en hel del højere i de yngre grupper, og forbruget vokser, slutter han.

I konkrete tal var der således 49.000 streamning-seere i gennemsnit under de to halvlege til kvindelandsholdets finalkamp ved EM, hvilket er en egentlig rekord, suppleret op af de 1,4 millioner der så med på TV.