Der er ret hyggeligt i Afrika

Nu er der jo flere ting der er lidt billigere i Afrika, end nede i det lokale Storcenter.

Og det er der flere grunde til.

budda.jpgGrunde som “Peitersen og Feldthaus sætter pris p唦.”, netop har været i Afrika for at kigge på.

Konkret er livsstilseksperten Christine Feldthaus og håndværkeren Erik Peitersen taget på en længere tur rundt i verden, for at “fastsætte priser på huse i nogle af verdens fattigste lande”.

Derfor besøger de to værter over fem programmer Nicaragua, Cambodja, Uganda, Nepal og Zambia, for der at kigge på huse, og tjekke op på hvordan det står til med kreditlånene og de andre udfordringer rundt om i verden.

kaffe.jpgHeldigvis bliver der også tid til at se på de lokale “leveforhold og levestandarder”.

Dermed får de to TV værter kombineret livsstil, boliger, og Uganda eller Nicaragua i en og samme udsendelse, hvilket må siges at være lidt af en bedrift.

“Peitersen og Feldthaus sætter pris p唦.”, skal dog fortsat gætte på hvad “tre vidt forskellige hjem” koster, selv om at det er ret langt fra Danmark, som DR skriver i program omtalen.

Bedst af alt bliver der både plads til at byde på “en lerhytte”, “en hacienda” eller et “lokalt palads”.

Samtidig med at de altså undesøger “levevilkår og arbejdsforhold”.

Læs også  Kanal 5 prøver med true crime

sav.jpgMetoden, ser ud til at være “research omkring levestandarder på stedet”, suppleret med at “indhente viden om, hvordan de lokale lever”.

Derfor kigger de to værter på “de lokales levevilkår og arbejdsforhold”, for eksempel ved at “afprøve kaffehøsten”, eller deltage – eller i det mindste kigge på – “krabbefiskeriet”.

Som det fremgår af billederne tjekker de også den lokale fukssvans.

cykeae.jpgErik Peitersen siger:

-Når jeg har lukket døren bag mig til et af de her livløse og pompøse paladser, der også findes i disse lande, har jeg tit tænkt: Hvem er det egentlig der er fattige i denne verden?, slutter han.

Serien, der er støttet af Danida, kigger også på den – marginalt større forskel – der er mellem rige og fattige rundt om i verden.

knallert-2.jpgNoget der har givet livsstilsekspert Christine Feldthaus noget at tænke over:

-Der er mange indtryk at tage fat på efter disse rejser. Men endnu engang bekræftes vi i, at der er enorme forskelle på levevilkårene i udviklingslande. Oplevelserne aktiverer mit Robin-Hood-gen, og man får lyst til at tage fra de rige i landene og give til de fattige, slutter hun.

Vil du se med, er der premiere den 28. august på DR2.