Steadicam M-1 Volt

Topmodellem fra Tiffen, der idag er det firma der står bag Steadicam, hedder M-1 Volt.

Og da den er helt ny, er det ikke overraskende en af de modeller Tiffen tager med på IBC2017.

mvolt.jpgNyheden, der – vist nok – er baseret på en række helt nye ideer, bliver vist frem sammen med Flowcine, på deres stand, hvor den helt store nyhed, nemlig at den tidligere klassiske to delte fjederarm, efter sigende skulle være blive til en tre-delt fjeder arm.

Desværre holder Tiffen kortene helt ind til kroppen, hvorfor der kun er sluppet ganske få billeder af det kommende tre-delte system, der for inviede er en halv G-70x arm oven i M-1 Volt armen.

Se videoen nederst hvor Jerry Holway forklarer principperne i nyheden, der ydermere suppleres op med M1-Volt systemets horisontale assistent.

jerry.jpgRobin Thwaites, International Director of Sales at Tiffen International, Pinewood Studios, forklarer:

-The M1-Volt is like an horizon assist, because it helps you by holding the post vertical while you make your moves. It”™s been done without the addition of heavy motorised gyros.  It”™s simple but incredibly effective, starter han og fortsætter.

-It drives directly on to the gimbal on the roll and tilt axes, so it holds the roll, and the horizon stays stable. It will also hold the tilt, but because the software is very clever, it”™s variable, and it does mean that you can tilt the whole post and keep your horizon level. With the M-1 Volt, previously difficult moves like whip pans become easy to achieve, slutter han.

Læs også  Grass Valley er med i PyeongChang

insta.jpgNu hvor Tiffen bor sammen med Flowcine, er det vel oplagt at de ydermere har planer om at vise forskellige former for integration af “steadicam dele” og Flowcine ditto, som vi efterhånden ser i flere sammenhænge.

Tiffen er ydermere – på en eller anden måde – også gode venner med Aaton og Transvideo, der bruger IBC til at vise deres AatonTransvideo monitor og optager frem, der er en no-nonsence 7 tommers 800 nit mp4 optager, så du kan tage dailies med hjem.

For eksempel optaget på dit steadicam.

Ud over den omtalte – nye – tredelte arm, viser de også en ny og længere “3 section post” frem, der betyder at M-1 Volt kan gå væsentligt længere ned, i princippet “bare” ved at forlænge posten.

Hvor lang tid det tager at gå meget lav “low mode”, er uklart.

Sikkert ser det dog ud til at være at Tiffen har rodet en del med principperne, og nu for alvor er parate til at løbe om kap med de mange gimbals der er ude på markedet.

Her en promo video om armen.