Så er EZ1 og EZ2 på gaden

De er blevet vist frem et utal af gange, de spritnye EZ-1 og EZ-2, der i princippet er hele fire optikker i et sæt.

Man kunnne fristes til at mene at der reelt er tale om hele otte, hvis man medregner tilbehør.

alle4-4.jpgLad os starte med det gode.

Der er tale om et par – cirka 15-16.000 dollars zoom optikker, der i den hurtige version, der er 3perf S35, er to T2.0 zooms, der nærmest intet fylder, som vejer mindre, og som kan udstyres med det kødben, der selv i filmproduktion, nu begynder at vinde fodfæste.

De selvsamme to optikker, der leveres med – det kan også tilkøbes – option til full-frame/VistaVision “bagende”, der så er en T3.0 zoom full-frame/VistaVision, er med andre ord lidt af en Angenieux kamelion.

Helt nede på jorden, er det såmænd bare Angenieux, der har skabt to zoom optikker der som S35 3perf optikker, er en 15 to 40mm zoom og en 30-90mm ligeledes T2 optik.

siden2-2.jpgOg da det var 30-90mm T2, der kom først er det pænt oplagt at den nye EZ2, der er en 15 to 40mm T2 Zoom, er netop det som en del gik og ventede på.

Man kan så diskutere om 13-15.000 dollars for en compact CineZoom er billigt.

Det er dog – endog – voldsomt meget billigere end hvad de fleste er vant til, bedst understreget af at der løbende kommer andre “billige” zooms til 30-100.000 dollars.

Læs også  Panasonic havde et godt IBC2017

Så det er altså ikke umuligt dyrt, og du vil kunne dække fra 15 til 90mm for under 30.000 dollars nu.

Vi fik nævnt at de også kan fungere som Full Frame optikker.

kodben-2.jpgSom vi forstår det, er det primært tænkt som zooms der dækker full-frame/VistaVision. Men da det er muligt at montere et E-mount på disse Zooms. går de altså på Sony SLR øjeblikketligt, ganske som man må formode at de også vil kunne konverteres til et EOS mount, enten leveret af Angenieux, eller 3. part.

Full Frame versionen, betyder dog at der bliver tabt lidt lys, og at brændvidden bliver lidt længere.

Igen.

Den vokser til 22 – 60mm i Full Frame for den brede, og 45-135mm F2.8/T3 for den lange, hvilket – igen – for omkring 30K dollars er en endog særdeles spændende pris.

Vi fik ydermere også nævnt at der nærmest er tale om 8 forskellige konfigurationer, hvilket hænger sammen med at der kan tilkøbes et “kødben”, eller en “motorzoom”, der både kan håndteres lokalt eller remote.

Men som altså har det “håndtag” som alverdens fotografer kender, der betyder at det er muligt at holde kameraet på måder selvsamme fotografer har tusindvis at timers rutine i at gøre, da de fleste film fotografer, må formodes at lavet en del håndholdt TV, før de skiftede titel.

Læs også  Avids nye Social Media Hub

rigtig.jpgMotoren, i dette tilfælde, kan dog lidt mere end de fleste er vant til.

Den kan nemlig både bruges til zoom og til fokus, hvorfor det er muligt enten at styre alt, remote, eller blot fokus, eller/og zoom, suppleret af at operatøren rent faktisk har fået det håndtag der mangler på alle DSLR optikker og andet.

Som vi ser det på YT og ShotOnWhat, er der rent faktisk ingen EZ optikker ude på markedet endnu.

Jo, der er blevet skudt reklamefilm og andet på begge.

Der er bare ingen spillefilm eller serier, der har fået fingre i dem endnu.

Så når flere medier nu endelig kan fortælle at de nu – endelig kommer – på dette års IBC, er det formodentligt tilfældet, da det – åbenbart – ikke har været muligt at få fingre i egentlige “færdige” eksemplarer.

Hvordan de så ender med at “performe” for eksempel i forhold til de elskede Optimoer, eller andet Angenieux, har vi ingen anelse om.

kodben2.jpgSikkert skulle det dog være at mange må have ventet på disse – “vildt billige” Zooms, der både skulle have det kendte “Angenieux” look – og være netop så gennemtænkte at de både er udstyret med den nu snart obligatoriske 114mm front, bare vejer 2-3 kilo stykket, og være T2, sålænge du bruger et S35 3perf kamera.

Læs også  Godt nyt til Motionfolket

Med andre ord, et par Zooms, der lynhurtigt kunne få en masse fans.

Hvis de rent faktisk kommer ud og løbe dette efterår.

Det fremgår ikke helt tydeligt, men noget tyder på at Angenieux har planer om andre “bag ender” der er “hemmeligheden” bag dette nye system.

Flere steder bliver der talt om X2 extenders, der – måske – kunne tænkes at være en slags udskiftning af S35 bagstykket, og på den måde ( måske ) både holde T2 og samtidig forlænge optikkerne til det dobbelte.

Igen det er blot et gæt, og kan bare være redaktionen her, der håber.

Prismæssigt i forhold til – de billige – Optimo Zoom optikker, er de nye EZ1 og 2 marginalt billigere.

I forhold til de dyre – sjove – Optimo, er vi nærmest ned på 1/3 del af prisen.

Så det må forventes at der er fordele ved visse Optimoer, i forhold til de nye EZere.

Her lige et par promo videoer, der – uden særligt mange billedeksempler – ser ud til at understrege at de to nye EZere har en strålende fremtid foran sig.